Bakom mina solglasögon.

Som en påföljd av min förkylning har jag fått mitt livs första ögoninflammation. Som jag kan minnas åtminstone, det är möjligt att jag haft det som barn också. Jag springer dock inte runt som Andreas Carlsson bakom ett par solglasögon, jag sitter mer och irriterar mig som fan på att ögat aldrig slutar rinna. Det är som ett konstant tårflöde från höger öga. En fördel är att jag kan se på sorgliga/fina saker utan att Jimmy börjar mobba mig för att jag gråter. En nackdel är att ögat är helt svullet och rött och att kinden också blir det för att jag torkar bort tårarna därifrån hela tiden. Jag hoppas det försvinner tills imorgon. Jag behöver jobba.

Nåja. Nu var det faktiskt inte alls mitt hälsotillstånd jag skulle prata om egentligen. Det här är ju ingen hälsoblogg. Jag skulle faktiskt visa upp våran söndagsmiddag. Kalasgott-Jennie gjorde Boeuf Bourguignon för några dagar sen och då blev jag också sugen på det. Så det blev våran söndagsmiddag igår. Jag glömde ha i morötter, så går det när man är sjuk. Det blev såhär till sist:


Boeuf Bourguignon


För ca 4 portioner

ca 450 gr grytbitar av nöt
ca 200 gr färska champinjoner
150 gr sidfläsk
3 vitlöksklyftor
ca 150 gr smålökar
2 msk tomatpuré
4 msk vetemjöl
½ dl balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 dl vatten
4 dl rött vin
salt
peppar

Dela champinjonerna på hälften. Strimla fläsket.
Skala och finhacka vitlöken.
Fräs grytbitarna, champinjonerna, fläsket, vitlöken och smålökarna i en stor gryta.
Rör ner tomatpuré och låt fräsa med.
Strö över vetemjöl och rör om ordentligt.
Häll över balsamvinäger, kalvfond, vatten och vin.
Låt grytan puttra  i ca 1,5 - 2 timmar under lock.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatismos.

Jag har faktiskt ingen aning om huruvida det var gott eller ej för jag känner ingen smak för tillfället. Men eftersom Jimmy sa att jag gärna fick göra det igen så antar jag att det var gott. Klart att det var gott. Herregud, är det ens någonting att diskutera? Nej. Jag menar det. Det sägs ju att man ska ha samma vin i glaset som i maten. Men jag har ju aldrig något rött vin i mitt glas, och jag tror faktisk inte att gula cube skulle göra sig så gott i en gryta så jag fick chansa lite på vinet. Men det verkar ju ha gått hem.

Jag lovade Jimmy att jag skulle skriva i min blogg att han lagade maten i lördags när jag var som sjukast. Så: Jimmy lagade chili con carne i lördags. Efter att han sprungit runt ett bra tag och varit hysterisk över att vi inte hade någon chili con carne - mix så upplyste jag honom om att vi har krossad tomat, bönor, grönsaker, köttfärs och en gigantisk kryddhylla så han borde klara av det utan mix. Jag visste inte ens om att det fanns chili con carne-mix innan jag träffade Jimmy. Vad fyller det för funktion? Nu kan Jimmy laga chili con carne utan mix och satt och berömde sig själv i evigheter för att det var så gott. När jag frågade honom om han ville ha en matdag i veckan tittade han dock på mig som att jag föreslagit att vi skulle gå ut och skära halsen av några kattungar tillsammans. Nåja. Det var ju värt ett försök.

Nu ska jag fortsätta torka mina tårar. Klä på sig kanske man ska göra också. Det kanske är dags.

Drums - Make You Mine

(där har ni också sjukt bra grejer. drums. jag tänker soliga sommardagar i prickiga bikinis och cider i en park. eller grillkväll där solen aldrig går ner. det är drums. jag gillar't!)

Kommentarer
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Ååå,.,,,,så gott!! Gjorde en liknande gryta för ett tag sedan och blir ju så gott när det får koka så länge. Hade därimot inte med syltlöken i långkoket. För jag glömde dem sen.....:( är ju så gott!!!

2010-01-25 @ 15:47:37
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Haha, ingen matdag för honom då...



Vad duktig du var på GP:s web-tävä! Mer sånt!

2010-01-25 @ 18:55:06
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: I

Men så trevligt, då bor du nära mig! Jag bor vid Kvilletorget, precis neranför ramberget i riktning mot stan. Vart bor du? Ska jag visa dig Ramberget någon kväll i nästan vecka?! Kram kram

2010-01-25 @ 20:05:06
URL: http://idamlundberg.blogg.se/
Postat av: Kalasgott

Vad roligt att jag inspirerade dig! Men vad tråkigt att du inte kände någon smak.. haha! Kram, Jennie.

2010-01-27 @ 21:31:06
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0