Äppelkaka.

Jag försökte få Jimmy att förstå att vi får äta chips idag eftersom det är röd dag imorgon. Han gick inte på det. Men en kaka däremot, det måste man ju få äta. Dels för att det är röd dag, men också för att stå ut med pluggandet. Min handledare är knasig och påstår att jullovet är slut. Så han skrev ut en lång lista med böcker jag skulle låna på biblioteket och läsa igenom. Himla motsträvig kille det där. Jag hann inte ens berätta om min korv stroganoff. Så nu har jag bakat en kaka att tröstäta till pluggandet.



Äppelkaka


Ca 12 skivor

200 gr mjukt smör
2 1/4 dl strösocker
3 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 äpplen
kanel
pärlsocker

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner.
Kärna ur och klyfta äpplena tunt.
Häll smeten i en smord och bröad form. Gärna med löstagbar botten.
Sätt äppelklyftorna "tegelpannevis" i formen. Strö över kanel och pärlsocker.
Grädda i ca 40 minuter på 175 grader.
Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.

Har ni hängt med i bloggen ett tag så vet ni att jag inte är så förtjust i äppelkaka. Det är bra, då vill man bara ha en liten bit. Så lurar man kroppen att man tröstäter kaka fast man äter inte så mycket eftersom man inte tycker det är gott. Sen har jag ju en Jimmy som äter upp resten. Det är tacksamt att ha en Jimmy.

Här kommer lite fler bilder från nyår som jag snott av Ann (utan att ens ringa och fråga!).




Den understa är nog den första pussbild som tagits på mig och Jimmy någonsin. Åtminstone den enda jag sett. Så Jolin borde vara stolt som lyckades få oss till detta! Vi har ett foto där jag pussar på Jimmy men han spelar luftgitarr. Spela luftgitarr när man får pussar av en sån som mig? Ja, jag säger då det...

 

På den här bilden hade Ann kommenterat: "Jimmy får utstå lika mycket IRL som på bloggen." Jag förstår inte alls vad hon menar. Jag är ju alltid lika gullig mot Jimmy. Både IRL och i bloggen. Det ser ni ju här på bilden. Jag är ju världens bästa och snällaste flickvän!

 

Badly Drawn Boy - Welcome Me To Your World


Kommentarer
Postat av: Ät med Nova

Åh vad ni matchar! Neon och rosetter och allt, tjusigt!



Finns det förresten inte massa fristående utbildningar till konditor? Där är kanske antagningskraven lite annorlunda. Har sett någon gång att Folkuniversitetet eller om det var Medborgarskolan har konditorutbildningar, kanske är något? Antar att det kostar en del i och för sig men det kanske det kan vara värt om det är det du vill göra :) Jobbar inte du på konditori dessutom, det borde ju räknas som en bra merit?



Om man skulle vetat vad man ville bli när man var 15 skulle jag förresten ha varit någon typ av rockstjärna idag. Det gick sådär, kan jag väl säga... :)

2010-01-05 @ 20:28:34
URL: http://blogg.passagen.se/novanen
Postat av: Malin

Uteslutningsmetoden är faktiskt ett tillvägagångssätt. Då kommer man ju nån vart också. Jag vet att jag inte kommer bli servitris eller städerska när jag blir stor, så mycket kan jag säga. Nu har jag bara fyrtioåtta miljoner jobb kvar att testa, then I'm fit for fight ;)



Haha, vilken skön mamma! Nåt jag ska försöka lägga på minnet tills jag blir mamma. Kanontips! Liksom det här med att baka nåt man tycker om lite sisådär mycket, så man inte äter upp allt. Gör man nåt kanongott tar det ju slut på tre röda. Ja, innan det hunnit svalna typ.



Ja, visst är det läskigt? Förstår liksom inte hur nån på SVT har hittat mig sådär, men det måste ju ha nåt med bloggen att göra. Vet att vänners mammor läser min blogg också, och flera bekanta som jag inte hade en aning om. Blir lika förvånad - och skraj - varje gång jag får reda på nån ny. Visst, matinläggen är det ju helt lugnt att vem som helst läser, men ibland händer det att jag t.ex. bloggar när min promillehalt inte är vad den borde och då kan jag slänga ur mig både det ena eller det andra. Försöker lägga upp hyfsat neutrala festbilder också just in case ;P



Haha, gillar långa kommentarer. Inte bara "Det där såg gott ut!" för det är liksom inte så mycket att svara på, även om alla kommentarer är mer än välkomna förstås.



Sött med en pussbild hörru! Ni är fina ihop :) Och nu fick man ju se ännu lite mer av din klänning - urtjusig! (försöker att inte tänka på att du egentligen tyckte att den var hemskt obekväm...)

2010-01-05 @ 22:24:23
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: åsa - hello sugar!

guuud vad ni är söta!! och klart du är världens bästa flickvän, hallåååå! jag älskar hur du skriver om jimmy, det ger mig många goda skratt så sluta inte med det. :) om du nu inte bodde i göteborg skulle jag fråga om du ville gå och ta en fika med mig för du verkar vara en sån himla härlig tjej!



strössel, strössel, yes, det ska jag absolut ta in! jag ska importera allt från USA! skicka bilder om du ser något speciellt strössel du vill ha. :)

2010-01-05 @ 23:04:57
URL: http://hellosugar.se
Postat av: Ann

Det här möts jag av när jag ska berätta för Julia om "Pernillas trevliga matblogg". Stulna bilder (faktura kommer på posten) och falska anklagelser! Ska det vara på det här viset?

2010-01-05 @ 23:41:33
URL: http://www.derknackarsch.blogspot.com
Postat av: Jollelin

Åh.. var det jag som tog bilderna?? :D Då är jag mycket stolt!

2010-01-07 @ 12:17:14
Postat av: Sandra drömkaka

Äppelkaka är inte någon favort för mej heller, men kaka är ändå kaka så nog får man i sig en bit eller fem ändå :D

2010-01-07 @ 13:07:57
URL: http://dromkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0