Skorpor och rastlöshet.

Idag är jag arbetslös och rastlös. Mest rastlös. Ute är det iskallt, blåsigt och snöyraså där vill man ju inte vara. Inomhus har jag redan sökt flera jobb, diskat, skrivit matsedel plus inköpslista för veckan och nu börjar jag bli uttråkad. Jaja. Det ska ju vara bra för en att ha tråkigt ibland så att man lär sig att uppskatta när det är roligt.

Förutom bullkakor och mangokaka så bjöd jag också på en sorts kardemummaskorpor på mitt lilla kalas. Enklaste skorporna i världen som inte behöver ligga i ugnen och torka i 12 timmar. Så kan man gå och småknapra på dem hela dagarna eller ta en liten skorpa efter maten till sin kopp te och känna sig så Oh, very british. (Tänk alltså: Söt brittisk liten tant i blommig klänning, Tänk inte: Väldigt full Man. United-supporter med rakad skalle och fällkniv.)


Kardemummaskorpor

1 dl socker
200 gr smör
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
en nypa salt
2 tsk mald kardemumma
3 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör socker och smör vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma och tillsätt detta.
Rör ner mjölken. Kavla ut degen på mjölat bakbord.
Ta ut små runda kakor med kakmått eller ett litet glas.
Lägg rundlarna på en plåt och grädda dem i ca 8 minuter.
Klyv kakorna med en gaffel.
Slå av ugnen och låt skorporna torka på eftervärmen.

Det är Jimmy som håller i skorpan. Nej. Jag vet inte heller varför jag skrev det. Jag antar att jag inte vill att ni ska tro att jag har manliga händer. Haha. Nu ska jag försöka hitta mig någonting att äta. Någonting som inte är bullar eller kakor alltså.

Chew Lips - Solo (Tepr Remix)

(sjukt jobbig låt. det känns som man får epilepsi bara av att lyssna på den. ööök. så jag ska alltså sluta lyssna på den nu. men om ni gillar epileptisk musik så kan jag rekommendera den. vem som nu gör det.)

Kommentarer
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Lovely biscuits indeed! I say!

2010-02-22 @ 21:47:53
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0