Hejdå onsdagskyckling, välkommen onsdagswok!

Jag sa ju att jag skulle sluta med onsdagskycklingen. Och tänk, ibland jag gör jag faktiskt som jag själv säger! Den här veckan åtminstone. Så det blev ingen onsdagskyckling utan onsdagswok istället. Man måste ju variera sig lite. Såhär gjorde jag onsdagswoken:


Wokad biff med jasmineris

För 2 port

ca 150 gr lövbiff
ca 200 gr wokgrönsaker
2 vitlöksklyftor

marinad:
4 msk teriyakisås
1 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
1 tsk rödvinsvinäger
ca 1 msk maizena
svartpeppar

Strimla lövbiffen.
Blanda ihop marinaden och lägg köttet i marinad ca 1 timme.
Skala och finhacka vitlöken. Woka biffen och grönsakerna.
Blanda ner vitlöken.
Woka tills köttet är genomstekt och grönsakerna krispiga.
Servera med jasmineris och lite soja.

Lätt som en plätt. Marinaden fixade biffen, så att säga. Förbaskat bra marinad. Och så blev Jimmy lycklig över att det var teriayki i maten också. Det är skönt att ha en sån lättroad sambo. Ge honom lite teriyaki så springer han runt och sjunger och gör om filmscener till att handla om teriyaki i flera veckor efteråt. Favoriten är att göra om Caramia av Måns Zelmerlöw och sjunga: "Come closer teri - teriyaki, teri- teriyaki, you're the one for me!" Det kan han roa sig med flera timmar i sträck.

Nu väntar jag på att dagens middag ska bli färdig och så klurar jag över om jag ska åka till Norge eller inte i mars. Det vore jätteroligt att hälsa på Yoshi och få träffa Sarah, hon är liksom 1½ år nu och jag har aldrig ens träffat henne! Dessutom känner jag verkligen att jag skulle behöva resa bort någonstans och se något annat lite. Men sen kommer ju den ekonomiska biten in och det är där det krånglar. Pengar alltså. Det är bara till bekymmer. Jag ska klura lite till. Jag fyller ju faktiskt år snart. Då kanske man kan få en slant. Av någon okänd välgörare som stulit pengarna för att ge dem till en fattig. Alltså jag. Nu är maten klar!

Cass McCombs - You Saved My Life

Kommentarer
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Ja, Teriyaki är ju smaskens. Sången var ju fantastiskt rolig i dessa schlagertider!!:)

2010-02-04 @ 21:22:50
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0