Blir det tårta?!

Nej. Det blidde faktiskt ingen tårta. Jag är ju inte så förtjust i tårta så jag skippade det i år. Men det blev en lite roligare och finare kaka istället. Som nästan är som en tårta men som går betydligt snabbare och enklare att göra.


Mangokaka med kokos

Ca 8 bitar

2½ dl strösocker
2½ dl vispgrädde
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gr fryst tärnad mango
½ dl kokosflingor

Garnering:
Kokosprickar
Hallon

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop socker och grädde.
Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner det under omrörning.
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Strö över mangotärningarna och kokos.
Grädda längst ner i ugnen i ca 35-40 minuter.
Låt kakan svalna. Garnera med kokosprickar och hallon.

Byt för allt i världen inte ut grädden mot mjölk. Då får ni en väldigt hård kaka. Tips från en som var dum nog att testa. Men hur skulle det se ut om alla lyckades hela tiden? Man måste göra sina misstag här i livet för att lära sig att inte göra om dem. Oh. Jag är så vis nu när jag är 25 år känner jag. Det är som att en hel bok full av visdomar satt bo i min kropp. Eller ja. Byt bara inte ut grädden mot mjölk.

Svar till Skylark som undrade vilka mina favoritfilmer är. Just nu är jag lite smått exalterad över att Alice I Underlandet snart har biopremiär, jag har gått och längtat i snart 2 år. Allting av Tim Burton med Johnny Depp och Helena Bonham Carter går hem hos mig. Edward Scissorhands, Charlie & The Chocolate Factory, Sweeney Todd, Sleepy Hollow, Ed Wood, Big Fish, Corpse Bride. Allt med Johnny Depp överlag förstås, utom Pirates-filmerna som jag avskyr, men en stor favorit är Gilbert Grape, och även Finding Neverland och Fear & Loathing In Las Vegas. Sen älskar jag filmer med barn som ger sig ut på äventyr som Stand By Me, The Goonies och den bästaste av dem alla: Now & Then. Oj. Vad många filmer det blev. Men jag måste ju bara nämna fina fina Juno, Nick & Norahs Infinite Playlist och 500 Days Of Summer också.

Nu ska jag sova. Det är ju hockey imorgon bitti klockan 6 och det tär på krafterna att vara 25 år. Mina föräldrar är fortfarande ute på tågrälsen för övrigt. Från halv fem till halv nio fick de sitta i Hallsberg och vänta. Sjukt att det ska ta 11 timmar att åka från Göteborg till Falun...

Kid Cudi - Day 'N' Nite


(uh.)

Kommentarer
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Grattis grattis!! Stort att fylla 25. Tror du klarar det galant!! Tårtan ser smaskig ut!! Cocosprickar är ju gott!! Och mango. Och kaka!! Bra kombination!!

2010-02-22 @ 11:30:12
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Anna

Vilken fin tårta!!! Låter jättegott!

2010-02-22 @ 13:00:35
URL: http://iannasliv.blogspot.com
Postat av: Ninni

Kakan ser god ut. Du kan trösta med att Monica och Mats kom hem i alla fall, dom var nog bland dom sista som kom iväg från Hallsberg. All tågtrafik till och från Hallsberg har varit nere sedan i går :(

2010-02-22 @ 13:15:26
Postat av: Skylark

Får tacka för svaret. Håller med om att Johnny Depp alltid går hem, och 500 days of Summer är den finaste film jag sett i vinter. Sen var det lite jag får kolla upp.

Grattis i efterskott!

2010-03-01 @ 22:32:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0