Jag är glad att du överlevde detta.

Bara för att man är efterrättsansvarig på nyårsafton betyder ju inte det att man inte kan göra efterrätt någon dag innan också. Den här efterrätten bjöd jag på igår, och den är verkligen hur enkel som helst att göra. Det enda som tar lite tid är att mala mandel, men det kan man gott göra när man sitter framför teven och slökollar på nåt dåligt. Eller så köper man väl färdigmald mandel, om det finns. Det vet jag inte, för jag har en sån härligt gammalmodig mandelkvarn att brottas med.


Fransk Mandelkaka

110 gr mjukt smör
1 2/3 dl strösocker
3 ägg
90 gr malen mandel
2/3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk mjölk

Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg alla ingredienserna i en stor skål.
Vispa samman till en ljus och pösig smet.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda i 30-35 minuter tills ytan känns "fjädrande".
Låt kakan svalna liten innan du vänder upp den på ett fat.
Pudra med florsocker.
Servera med vispad grädde och färska bär.

Lätt som en plätt. Fast gulligast av allt var nog att när jag gick och satte mig för att äta min bit, efter att ha fotat den 399 gånger alltså, så satt Jimmy och byggde om sin bit till en tårta. Med djup koncentration bredde han ut grädden på kakbiten och dekorerade med hallonen. Det är nästan så jag ångrar lite att jag inte tog kort på det också. Taskig tjej jag är som inte bygger ihop tårtan på direkten utan låter andra göra jobbet.

Ikväll har vi mest ätit chips och ostbågar och tittat på The Wrestler, som väl var helt okej men inte mer. Nu vankas det Junior-VM i hockey och så kanske det är dags att bestämma sig för om det blir prickig klänning eller sjömansklänning imorgon. Viktiga beslut det där. Idag när en arbetskamrat frågade mig vad jag skulle göra på nyår svarade jag: "Vi ska ha parmiddag med sex..." Och sen kom det något emellan så jag avslutade aldrig meningen, som såklart skulle vara att vi skulle vara sex stycken. Men det framgick ju inte riktigt, så jag fick en väldigt frågande blick där. Men vadå, ska man fira in det nya året ska man väl göra det ordentligt!?

Cee Lo Green - Bright Lights Bigger City

Kommentarer
Postat av: Malin

Tack fina du :*



När jag kommer tillbaka till Göteborg ska jag testa ditt "kolla inte på nån bara GÅ"-tips och se om jag slipper vika undan för folk framöver ;)



Åh jag längtar så tills i morgon! Vi är ett gäng som ska ha lite knytmiddag, som vi hade förra året, men inte helt med samma personer. Jag ska också göra efterrätt, blir chokladtårta (vit såklart) ;) Haha. Sen vet jag att det blir skaldjurstårta, nån typ av snittar för dom som inte gillar skaldjur, oxfile, nån typ av potatis och sås + pajer & sallad till huvudrätt. GOTT! Vet du vad ni ska äta? :)

2010-12-31 @ 00:14:02
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Michael

hjälp, p har bokat oss på en fransk restaurang ikväll. vi ska få dela bord med ett annat sällskap, hoppas innerligt att det inte det finns några dolda budskap med detta. jag kan sträcka mig till att prata med dom, på engelska och efter några glas även på tyska. gott nytt år.

2010-12-31 @ 09:32:00
URL: http://lanternan.kokaihop.se
Postat av: Anna

Åh,detta ska jag prova. Är en riktig sucker när det gäller desserter.:) låter supergott!

2010-12-31 @ 11:50:22
URL: http://heartroll.blogg.se/
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Låter supersmaskig!! Gott nytt år på er!

2010-12-31 @ 13:53:26
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: charlotta

GOTT NYTT ÅR, fina p!



må nästa år bringa många matlagningstillfällen. eller något sådant :)



hoppas ni får en fin kväll!

2010-12-31 @ 15:33:56
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0