En brinnande själ.

Här är tågresan jag skulle ha gjort igår som skulle gå från Göteborg 16.42 - Falun 22.26:



Här är tågresan jag gjorde igår kväll och inatt/morse mellan Göteborg 17.35 - Falun 05.50:



Ja. Det var spännande vill jag lova. Redan från Göteborg var tåget försenat, vilket alltså innebar att jag skulle missa mina tågbyten i Katrineholm och Sala. Så SJ bestämde att jag skulle åka med hela vägen till Stockholm istället och ta ett tåg till Falun därifrån 22.10. Folksamlingar är ju inte riktigt min grej, Stockholm är ännu mindre min grej. Tusentals strandsatta trötta tågresenärer på en och samma plats i Stockholm är verkligen inte min grej.

Till sist kom tåget som skulle ta oss till Falun via Gävle, det tåget hade 3 vagnar för lite och fick inte åka i sin fulla hastighet. Så det var trångt och gick sakta. Trots detta lyckades vi faktiskt komma i lagom tid till Gävle, så jag var vid gott mod när jag ringde brorsan och berättade att han kunde få hämta mig i Falun vid ett-tiden. Då... Blev det växelfel utanför Sandviken. Så vi stod där mitt i skogen i någon timme och väntade på att felet skulle lagas. Felet lagades aldrig, så vi fick vända tillbaka till Gävle igen för att få ersättningsbussar.

Där satt vi på ett tåg utan bistro, med en trasig godisautomat, och väntade och väntade på ersättningsbussar och taxibilar som aldrig kom. Vid halv fem i morse kom till sist en buss, då hade jag varit vaken i 24 timmar, inte ätit på ca 12 timmar och visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Vi satt ju liksom där på tåget och började spekulera i vem vi skulle börja äta upp först, några började spela gitarr och sjunga och så skrattade vi mest åt att vi var så hungriga och trötta och att toalett efter toalett gick sönder och fick lov att stängas av. När bussen väl kom gick det ju rätt smärtfritt, tio i sex i morse jag framme i Falun där brorsan hämtade mig. Så strax innan halv sju i morse var jag i Sågmyra. Efter att ha åkt från Mölndal 16.00 föregående dag. Jag fasar redan för tågfärden hem på tisdag.

Kvällen har i alla fall tillbringats med Storebror, vi har gjort julgodis och mest hängt på biblioteket faktiskt. Nu ska jag läsa bok och kanske äta ostbågar. Ta igen ganska mycket sömn borde jag göra också. Just det, om någon vill leka så vet ni ju vart jag är. Fram tills den 28'e.

Saint Jude - Down And Out


Kommentarer
Postat av: Annapanna Dalahäst

SJ is the devil!

2010-12-23 @ 02:19:43
Postat av: Malin

Fy faan vilken resa!!! Jag förstår inte att Sj inte lär sig, jag menar vintern kommer ju varje år och vi bor faktiskt i Sverige så man måste ju räkna med snö!! Dessutom ingen restaurangvagn så dom åtminstnde kunde bjuda på inplastade mackor och kaffe!! Blir ni kompenserade för det här?? Hoppas det, annars så vågar man ju knappast åka med dom mer.



Hoppas du får en underbar jul och en smärtfri hemfärd och du, jag håller med dig, jag gillar inte heller folksamlingar...



Stora kramar Malin

2010-12-23 @ 09:07:07
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

FY!!! Ja, man vet inte om man ska skratta eller gråta. Vad är det för U-land vi lever i?! Jag ska åka till skåne ikväll med tåget och ser sådär mycket fram emot det. Men då vet jag. Saft, bullar och en toalett måste jag också packa ner...:)



En riktigt god jul till dig!!!

2010-12-23 @ 10:29:49
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: hogie

Men du. Klickar du bara Från: Göteborg Till: Falun ?

För jag tror det går att resa mycket snabbare om du bestämmer resan själv. Göteborg-Karlstad-Falun borde gå mycket fortare. Har för mig att det går tåg härifrån och till Falun. Eller så är det Örebro-Falun. Borde vara snabbare i alla fall.



Fram kom du ju till slut! God jul på dig.

2010-12-23 @ 10:37:38
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Hejsan hoppsan, här snackar vi reseäventyr... GÅ till apoteket och köp på dej några kisspåsar innan hemresan. Behöver du inte alla kan du sälja dom dyrt om det skulle bli någon liknande hemfärd. Och för all del, packa med dej lite färdkost oxå, tror inte påsarna är så goda:)



Hoppas du får en härlig jul och att det går bättre hem! Kram från Skåneland!

2010-12-23 @ 11:55:18
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Det värsta är att en resa kan se ut så där även att det inte är en massa snö... Usch, vilken resa. Hoppas nu du får det riktigt mysigt i alla fall och att resan hem går bättre. God jul!

2010-12-23 @ 14:16:51
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Emma

God Jul! Hoppas att julefriden och lugnet infinner sig trots den jobbiga resan. Kram

2010-12-24 @ 13:37:50
URL: http://imittkok.webblogg.se/
Postat av: emma

men fy fan säger jag.. usch va drygt!!

2010-12-28 @ 00:02:15
URL: http://veloouria.blogg.se/
Postat av: Tina N

Tänk så mycket Du fick se och du fick ju verkligen valuta för dina pengar! Man måste se det positivt! ;))



2010-12-30 @ 09:28:51
URL: http://frkkaka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0