Solo i Soho.

En sak som jag glömde bort igår var ju att Jimmy faktiskt får lön idag, även om jag får lön imorgon. Eller njae, jag återkommer till det ämnet strax. Så idag kunde min fantasi få lite mer spelrum när det kom till middagen och så fick vi fylla på kylen och frysen lite också. Härligt! Jimmy har tydligen fått frågan om han är vegan i skolan eftersom han bara ätit soppa till lunch de senaste veckorna. Äter veganer bara soppa? Nåja. Imorgon får han ialla fall en matlåda med dagens finfina och lite mer fantasifyllda middag:

Lövbiffschili med skivad potatis i ugn

För 3-4 portioner

ca 400 gr lövbiff
1 rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
1 msk sambal oelek
vitlökspulver
koreander
farinsocker
vetemjöl
2 dl matyoghurt

Strimla lövbiffen.
Skala och finhacka löken.
Kärna ur och strimla paprikan.
Fräs lök, paprika och lövbiff i en djup stekpanna tills köttet är genomstekt.
Häll över krossade tomater och sambal oelek.
Smaka av med kryddorna.
Blanda ner en nypa vetemjöl i matyoghurten.
Rör ner det i chilin och låt puttra i några minuter.
Servera med ugnsstekt potatis i skivor och en god sallad.

Oh, så gott! Härligt att äta något annat än soppa och sallad. Potatisen var sjukt god, för jag lämnade skalet på. Mmm. Potatisskal.

Jo. Just det. Det där med lönen. Halva min lön verkar ha försvunnit på vift någonstans, så när jag har betalat hyran kommer jag att ha 100 kronor kvar. Jag blir så matt. Varenda månad är det någonting som krånglar, varför kan man inte bara få den lön man ska ha den dagen man ska ha den? Jag är så trött på att behöva jaga runt efter folk och ringa halva stan bara för att jag ska få den lön jag jobbat ihop. Morr.

Annars har jag idag roat mig med att börja följa en ny serie. Det behöver jag ju verkligen. Jag följer ju bara ungefär 2383793483 miljoner amerikanska ungdomsserier redan. Men jag tänkte som så att Lost är ju slut för alltid, så då måste jag ju ersätta den med någonting.

Pretty Little Liars fick det bli. Så idag ägnade jag 4 timmar av mitt liv åt att se de första fem avsnitten på första säsongen. Ja. Det är ett vettigt tidsfördriv. Det är ju för tusan höst ute, då ska man ägna sig åt att titta på rika snygga tonårstjejer som har mördat sin bästis. Nu ska jag ägna mig åt att värma min vetekudde och sen ska jag nog läsa lite innan jag somnar. Eller så somnar jag lite innan jag läser. Mer troligt.

Robin Trower - Day Of The Eagle

Kommentarer
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Låter som en spännande TV-serie! :-)



Det är hysteriskt kul med lön! Igår hittade jag 5 spänn på gatan och blev överlycklig. I love payday!

2010-08-25 @ 21:57:50
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Emmy

Min lön denna månad blir ganska snålt tilltagen... Och jag har ingen jag kan ringa och kräva att de ska betala ut mer. Men jag kanske får känna mig rik en liten stund samma dag i af.

2010-08-26 @ 02:54:21
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Malin

Maten låter mumsigt, som vanligt. Klart man ska ha potatisskalet kvar...

Menar du att din arbetsgivare krånglar med din lön?? Jag skulle bli vansinnig, så får det ju inte gå till!

Visst saknar man Lost, fast jag är osäker på vad jag tyckte om slutet... Tydligen finns det någon samlingsbox där man får svar på lite mera frågor, kanske måste skaffa den.

Kram

2010-08-26 @ 08:49:38
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Mårtenssons kök

Håkan undrar om Lost är slut på tv eller om du sett den via nätet? Anki fattade aldrig vad Lost gick ut på eg. så henne kvittar det. Hon är mer intresserad ev den serien du börjat följa nu, den låter ju väldans intressant. Är det på nätet eller går den även på tv?



Jobbigt när pengar försvinner utan att man själv har något med det att göra. Ska pengar försvinna så ska man ju själv gjort av med dom!

2010-08-26 @ 19:59:05
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0