Worchestershire-gryta.

Söndag är en bra dag för långkok. Söndag är en bra dag överlag för att bara göra långsamma saker. Eller roliga saker så man slipper söndagsångesten. Jag har idag både ägnat mig åt långkok och roliga saker. Här presenterar jag långkoket:


Worchestershire-gryta med potatis

För 3 portioner

ca 350 gr grytbitar av nöt
2 rödlökar
1 morot
ca 8 dl vatten
2½ msk worchestershire-sås
1 burk lätt créme fraiche

Bryn grytbitarna i olja i en het gryta.
Skala moroten och löken och skiva dem. Tillsätt dem i grytan.
Blanda ner vatten och worchestershire-sås och låt grytan sjuda i ca 50 minuter.
När nästan allt vatten kokat bort tillsätt créme fraichen och blanda ihop.
Servera med kokt potatis och grönsaker.

Efter långkoket var det dags för roliga saker. Jag och Evelina hade tänkt gå på bio men sen berättade Jolin om en gratisfestival i Flunsåsparken så det var där vi hamnade till sist. Musik tycker vi ju om och gratis är gott. Bäst var nog Curly Lou, en kompis till Ann som sjunger finfina sånger från förr i tiden. Synd att Jimmy är så obstinat annars skulle jag hyra in henne till vårat bröllop. Men nu får vi väl ha Emil Nilsén som underhållning istället.

En annan sak som vore bra att ha på söndagar är Håkan Hellström som pojkvän. Nu lyckades ju Evelina paxa honom först så det blev ingenting mer med det. Synd för mig och Kajsa liksom. Vi ska söka jobb på Håkans föräldrakooperativ istället och skämma bort Håkans barn som fan. "Nu vill Sigge ha den leksaken så ge honom den nu!" "Jaaahaa Julius, vill du inte ha några grönsaker eller potatis utan bara korv? Klart du ska få det!" Jag får gå med Evelina på Håkan på Liseberg. Sweet. Jag var lite rädd att jag skulle få lov att gå ensam. Eller med en person som jag tycker mindre om. Då hade jag hellre gått ensam faktiskt. Eller med Håkan själv kanske. Suttit bredvid honom på scenen.

Nu ska jag sluta tjata om Håkan Hellström. Jag slutar fan aldrig när jag väl sätter igång. Jag ska fortsätta titta på den spännande virus-serien på fyran. Det där med spännande kan vara ironiskt. Jag har inte bestämt mig ännu.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Mums, vad smarrig grytan ser ut. Långkok är ju toppen, sköter sig själv och dessutom blir det ju så gott.



Ha en toppendag!

2009-09-08 @ 09:32:47
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0