Potatisgratäng. På en onsdag?

Just nu är jag i paltkoma efter min goda potatisgratäng. Jag är lite kär i min egen potatisgratäng. Den är alldeles sådär lagom krämig med massor av kalorier. Det är med kalorier som med 88'or, jag har hittills inte stött på en enda jag kunnat motstå. HA! HA! HA! Jag skojar bara. Om 88'orna alltså, kalorierna är det nog värre med. Men vad spelar det för roll, inför döden är vi alla lika. Nej. Nu ska ni få receptet på min goda potatisgratäng istället. Den är verkligen plättlätt. Och sjukt god.


Galet god potatisgratäng

För 2-3 portioner

ca 500 gr mjölig potatis
3 vitlöksklyftor
1½-2 dl mjölk
1½-2 dl matlagningsgrädde
riven ost
margarin

Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor.
Lägg potatisen i en kastrull och häll över mjölk och matlagningsgrädde.
Pressa ner vitlöksklyftorna. Låt sjuda tills potatisen är ganska mjuk.
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform.
Strö riven ost i botten. Häll över det som är i kastrullen.
Klicka ut margarin över. Strö över mer ost.
Sätt in i ugnen 15-20 minuter eller tills gratängen börjar få färg. Ät!

Nej. Vi har ingen lök i för varken jag eller Jimmy är speciellt förtjust i lök. Dessutom SKA man koka potatisen för det gör gratängen så mycket godare och krämigare. Vitlöken kan man ju minska på om man vill. Men det vill man ju såklart inte. Idag hade vi Red Hot Chorizos och en sallad till. Det är ju trots allt bara onsdag så då kanske korv är lite mer lämpligt än oxfilé. För det äter vi ju så ofta annars. Inte.

Nu ska jag dricka te och se på Bonde Söker Fru. Om jag hör någonting det vill säga. Det är derby i vardagsrummet. Leksand - Mora. Snälla. Leksand. Vinn. Jag hejar inte på Leksand, men jag vill ändå att de vinner för det gör min vardag så himla mycket enklare. Te var det ja. Mitt huvud behöver det, det gör ont som faen. Idag igen. Typiskt.

Kommentarer
Postat av: Annapanna

Jag var nöjd som fan över att Mora vann :D HAHA!



2009-10-22 @ 14:18:52
Postat av: carolina

jag kan inte se bonde söker fru, jag bara skäms hela tiden. samma med "ensam mamma söker", haha. måste ha skämskudde, skämsöronproppar osv osv. vi 88:or är rätt oemotståndliga ;)

2009-10-22 @ 14:51:44
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0