Balles Schwarzwaldtårta.
ca 12 bitar
Tårtbottnar:
3 dl (200 gr) malda hasselnötskärnor
3 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning:
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Dekorationer:
125 gr smält mörk choklad

1. Rita ut 3 stycken cirklar på bakplåtspapper. Ca 23 cm i diameter. Smörj cirklarna med lite smör.

2. Blanda de malda hasselnötterna och florsocker i en burk.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

4. Vänd ner hasselnötsblandningen i äggviteskummet. Sen ska smeten se ut såhär.

5. Smält blockchokladen i ett vattenbad.
Bred ut det på ett bakplåtspapper och låt det stelna nästan helt.
Skär sedan rutor i chokladen.

6. Bred ut tårtbottnarna på de ritade cirklarna.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter, eller tills de är torra.
Låt tårtbottnarna svalna helt.

7. Lägg en svalnad tårtbotten på ett tårtfat.

8. Bred ett tunt lager vispat grädde på.
Lägg sedan över nästa tårtbotten och gör samma sak en gång till.

9. När du har lagt på den tredje tårtbottnen är det dags att dekorera tårtan.
Spritsa över grädde och dekorera med chokladfyrkanterna.


10. Voíla! Så har du en färdig Schwarzwaldtårta.
Ja, jag blev så lycklig att jag hade kunnat pussa pizzagubben som tack. Eller visat BH:n, vad som helst nästan, för jag var sådär sjukt hungrig och sugen på vad-som-helst-bara-det-innehåller-massor-av-fett som man bara kan bli efter för många glas vin ;)
Vilket charmigt litet bildspel förresten!
jag sitter och dricker pepsi nu! ;) vad duktiga dom var som gjorde den tårtan...när man gör sin första tårta brukar det vara en typ...jordgubbstårta med färdiga bottnar från ica ;) mumsig såg den ut!
Men vad rediga dom var och schazwald som är så himla gott hade gärna kommit på tårtkalas =)
Ha en bra kväll!
Japp det är den med kladdkakorna! Har tyvärr inte hunnit prova någon av dem än men det kommer nog inte dröja länge...
Vilken väldokumenterad tårtbakning! Han verkar tycka det är himla roligt att baka tårtor den där karln :)