Jag bidar tiden och det kommer ta tid.

Egentligen borde jag vara ganska trött nu eftersom jag sovit rätt så dåligt och sedan var uppe klockan sex i morse för att jobba. Men jag känner mig rätt pigg än så länge. Sätter jag mig i tevesoffan är det nog däremot kört. Efter jobbet var jag och Jimmy på lägenhetsvisning. Det var bara en bit därifrån vi bor nu, fast det är en tvåa och ett förstahandskontrakt som står på spel. Tvåan var också en vindsvåning, med en massa konstiga skrymseln och vrår. Jag älskar skrymslen och vrår och konstiga planlösningar. Det känns så gammeldagsigt. Diskmaskin och tvättmaskin ingick i lägenheten också. Nåja, antagligen så får vi den inte men den var himla cool i alla fall.

Efter lägenhetsvisningen gick vi hem och åt någonting som jag från början hittade hos Åsa som har bloggen En Sida Med Mat. Jag gjorde några småändringar och så blev det såhär:


Bakad potatis med kebabröra

Kebabröra:
1 paket kebab (400 gr)
1 knippe salladslök
1 gul paprika
1 rödlök
3 dl gräddfil
1½ dl bostongurka med jalapeños
2 vitlöksklyftor
paprikapulver
mexikansk kryddblandning
kebabkrydda

Stek på kebabstrimlorna och låt dem svalna.
Finhacka löken och paprikan.
Blanda med gräddfil och bostongurka.
Riv ner vitlöken. Blanda ner kebabstrimlorna.
Smaka av med kryddorna. Servera i bakad potatis.

Till och med Jimmy tyckte att det var gott. Han är inte så förtjust i bakpotatis annars. Och just bakad potatis för mig osökt att tänka på ämnet: "Saker som våra föräldrar lurade i oss när vi var små." När jag var liten och föreslog emellanåt att vi skulle äta bakad potatis så sa min mamma oftast nej för att det var så dyrt. DYRT?! Vad är det för himla hittepå? Jag köpte två bakpotatisar för 11 kronor till mig och Jimmy. Är bakpotatisarna dyrare i Dalarna? Eller kan det helt enkelt vara så att min mamma hittade på det där för att hon själv inte är så förtjust i bakad potatis? Jag vet inte. Men jag tycker att hon kunde ha ljugit ihop något bättre än att det var dyrt, det funkar liksom inte att göra plankstek nästan varje fredag och sedan lura i sina barn att det är dyrt med bakad potatis. Jag har ju en helt skev verklighetsuppfattning.

Det här är alltså samma mamma som sa till mig när jag var kanske 5 år att man inte får använda strykjärnet förrän man är 18 år. Sedan när jag var 13-14 år så ändrar hon sig plötsligt och hävdar att hon aldrig sagt det. Men jag minns nog! Ska man ljuga för sina barn får man ju åtminstone se till att ljuga om någonting som man inte kommer att ångra efteråt att man ljugit om. Jag ska lura i mina barn att de är allergiska mot brunsås och pannkakor till exempel.

Dan Auerbach - Heartbroken, In Disrepair

Kommentarer
Postat av: Johanna

Hahahaha, gud vad jag sitter här och skrattar angående det du säger om din mamma. Kan riktigt se er framför mig:-)

Gud jag blir så hungrig när jag tittar runt på alla dina härliga middagar. Jätteduktig är du!

Spännande med lägenhetsvisning, hoppas ni får det!

KRAMAR!

2009-11-02 @ 21:22:58
URL: http://johannamariastrand.blogg.se/
Postat av: Jessica

Åh, bakpotatis var längesen jag åt, sambon är inte så impad av det, men med kebabröra så borde jag ju kunna få honom att äta det =)



Ha en bra dag!

2009-11-03 @ 11:24:27
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: carolina

Vad gott det lät med kebabröra. Åhh, nu vill jag ha kebabtallrik!! Haha :P Jag håller tummarna för lägenheten, ska jag be någon röja undan några ur vägen ? ;)

2009-11-03 @ 14:47:34
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Helena S

Vad roligt att du hittade in på min blogg! Din blogg är ju toppen! :-) Bakpotatis är en klassiker. Det är sant som du säger att föräldrar säkert låter sina barn tro olika saker... När jag gick i mellanstadiet frostade mamma ur frysen (nu låter det som om hon aldrig gjorde det, men det här var bara en av gångerna ;-) gav hon mig frysta köttbullar. Jag var hemma från skolan den dagen för jag var förkyld som attan och kände varken smak eller lukt. Jag åt glatt upp mina köttbullar och gick och la mig igen. Men så här många år efteråt har det krupit fram att mamma slängde sin egen portion köttbullar i smyg när jag gått, för de hade varit så äckliga... Själv tänker jag låta mina barn tro att min mage är intolerant mot både fisk och skaldjur. I alla fall så länge det går.

2009-11-03 @ 19:42:58
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Carro

Jag håller tummar och tår för att ni får lägenheten ! :)



INTE DRICKA KAFFE ?!?! Det är ju guds gåva till människan. Hur kan du ej gilla det? ;P

Min bästa vän gav mig en kylkåpsmagnet när jag fyllde år "My reality doesn't exist before my morning cup of coffee" Så passande mig :)



Jag köpte faktiskt thé igår också, brukar köra med det på kvällen ;) Inbillar mig att jag sover så bra på det. Vart det jag nämnde till dig och ett Kanelthé ifrån Friggs .. Jag har helt snöat in mig på "julsmaker".



Har faktiskt ej sett om Smala Sussie. Tveksam till om jag kommer göra det ;P haha. Den och American Beauty är filmer som jag har ooooerhört svårt för .. Men kanske , en dag när jag har oerhört lite att göra :p Har du någon sån där film som verkligen kändes som slöseri med tid utav ditt liv? ;D



Ta hand om dig !

2009-11-03 @ 22:22:24
URL: http://carrod.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0