En ganska stor vegetarisk pastagratäng.

Nu har jag ganska precis kommit hem från ännu ett finkulturellt evenemang. Jag har varit kulturell så att det räcker ett år framåt nu tror jag. Teater i fredags, musikcafé i lördags och så ännu mer teater idag. Nu får det bli lite mer fulkultur istället. Eller så kanske jag tog igen det i eftermiddags när jag tittade på de senaste OTH och GG? Kanske. Nej. Nu var det mat vi skulle prata om. Dagens middag var bra för den gjorde sig helt själv i ugnen nästan medans jag satt och slötittade på serier på datorn. Helt perfekt.


Vegetarisk pastagratäng

För 4 pers

4 portioner okokt pasta
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
1 röd chili
ca 100 gr fryst broccoli
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 frp creme bonjour cuisine vitlök & örter
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ur och finhacka chilin.
Hacka lök och paprika.
Varva pastan och grönsakerna i en smord ugnsform.
Blanda grädden, mjölken och creme bonjour.
Häll det i ugnsformen. Strö över riven ost.
Sätt in i ugnen ca 50 minuter.
Om gratängen blir för mörk, täck över med aliminiumfolie.
Låt gratängen vila några minuter när ni tar ut den från ugnen så att den sätter sig.
Servera.


Jag antar att jag inte ens behöver berätta att Jimmy gillade allt utom broccolin. Att den var vegetarisk gnällde han inte över däremot. Han kanske har gett upp. Jag älskade broccolin. Mm. Broccoli. Tänk att det gick 21 år av mitt liv innan jag lärde mig tycka om det. Jag har så mycket broccoli-ätande att ta igen ju!

Yes. Som sagt var jag på teater under kvällen. En engelskspråkig sådan. Stones In His Pockets hette den. Frida var ljudtekniker så det var därför vi var och tittade. Det var två killar som spelade alla rollerna, tjej som kille, ung som gammal. Puh. Det skulle jag aldrig klara av. Den utspelade sig på Irland så det var massa bra irländsk musik också. Irländska är också en sån där konstig dialekt som man tar efter på två sekunder. 4-5 dagar tog det för mig innan jag började me istället för my, wee istället för little och typ schuuul istället för school. Jag ska nog börja med det igen. Och Ai istället för Yes. Det är ju det bästa. Aaaaii.

Nu ska jag sova. Eller nej. Jag ska titta på teve för jag är ledig imorgon Jimmy ska upp tidigt. Man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv. Och av vad jag märkt sen vi flyttade till den här lägenheten så är det så Jimmy vill bli behandlad. Eftersom jag råkar vara världens bästa flickvän så gör ju jag som Jimmy vill. Så det blir teven inatt alltså. Fram till klockan två sådär. Det känns lite lagom.

AA Bondy - Mightiest Of Guns

Kommentarer
Postat av: Sandra drömkaka

Pastagratäng med min favorit creme bonjour vitlök och örter, aaaaa detta är som gjort för mej :D !!

2009-11-20 @ 14:56:25
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: carolina

den där creme bounjor vitlök är såå god! det där receptet ska jag nog prova härhemma, manvän är int eså kinkig med grönt. men han lär väl vilja ha köttet till? mammut var det... ;)

vad är GG och OTH? jag satt och funderade såå länge! kan bara DHW, haha :P

2009-11-20 @ 22:24:33
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Jessica

Haha, det verkar som din J har vant sig vid allt vegetariskt, förutom broccolin då kanske. Broccoli lärde jag också äta rätt sent.



Ha en bra söndag!

2009-11-22 @ 11:49:49
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Carro

Den där gratängen verkar väldans smarrig ! Men jag skulle behöva kött till ;D Haha ! Jag kommer aldrig kunna bli vegetarian ;p

2009-11-22 @ 19:02:26
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: Paulina

Mycket god gratäng! Tack för ett bra recept.

2010-05-11 @ 18:26:29
URL: http://sweetheartsweet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0