Men bryt inte ihop nu.

Det kanske är bra ändå att vi måste flytta om några månader. Jag insåg idag att jag inte har någon koll på vad vi har i skåpen ens, detta då jag upptäckte att vi äger en riktig smörgåsgrill. Inget litet toastjärn utan en sån där större sak som man kan grilla panini och ciabatta på. Mmm. Panini med brie och salami. Hemma i mitt eget kök, utan att det behöver kosta 60 kronor per portion. Oj oj oj. Vad vi ska äta paninis nu. Någon gång åtminstone. Snart. Jag ska nog öppna café i vårat kök. Sälja grillade smörgåsar och bli av med allt fikabröd. Lindroos Café. Gud. Så snitsigt!

Öppnar jag café kan jag ju dessutom sälja resterna av Söndagens Middag som Dagens Lunch:



Ost- och skinkpaj

För 4-6 portioner

Pajdeg:
100 gr smör
4 dl vetemjöl
1 äggula
4 msk kallt vatten
salt

Fyllning:
ca 400 gr kassler eller rökt skinka
4 st ägg
3 dl grädde
200 gr riven ost
salt
grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och smör i en matberedare till en grynig massa.
Blanda ner äggula, vatten och salta. Lägg i en plastpåse och lägg i kylen i ca 1 timme.
Tryck ut degen i en pajform. Täck kanterna med aliminiumfolie och förgrädda skalet i 15 minuter.
Tärna skinkan och lägg i pajskalet. Blanda ägg, grädde, ost, salt och peppar och häll över skinkan.
Grädda i mitten av ugnen i 75 minuter. Servera med en sallad.

Oh, så gott det var. Säger jag som är galen i paj av olika slag. Men den var så ostig och krämig så det var bara... Mmmm. Nu har jag läst både Ibsen och Strindberg så nu måste jag dra ner lite på intelligensnivån och titta ikapp på Andra Avenyn. Så ska jag sitta på lektionen imorgon och jämföra Ibsen med Andra Avenyn hela tiden, jag tror att det kommer att uppskattas. Oh ja.

Elvis Perkins In Dearland - Hours Last Stand

Kommentarer
Postat av: Jessica

Haha, ja man har oftast mer i sina gömmor än vad man vet om. Toppen ju med en smörgåsgrill.



Pajen ser supersmarrig ut, måste göra paj nån dag.



Ha en bra dag!



2009-05-05 @ 10:24:21
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0