Jag vet att det bara är fantasier.

I fredags var vi ju som jag tidigare skrivit i Slottsskogen och tittade på djuren i ösregnet. Det positiva var ju att vi inte behövde trängas i Barnens Zoo. Pippen bryr sig ju desutom föga i ösregn och jag blir ju överlycklig så fort jag får se en killing eller en kyckling så jag var också nöjd. Jag har försökt få Jimmy att gå med på att skaffa en kyckling eller en killing istället för en bebis men han vägrar det också. Hmpf.

Efter Slottsskogen åkte vi hem och åt tortillas med lite allt möjligt till. Bland annat så testade jag ett tips som jag läst hos Hallon&Blåbär om att man ska blanda ut en burk av den här Santa Marias cheese dip med créme fraiche.



I vanliga fall brukar jag tycka att den är så salt, men när man blandade ut den med créme fraiche blev det verkligen hur gott som helst så det var ett bra tips! Och kommer nog att vara ett stående inslag på tacobordet i fortsättningen. (Jag vet inte varför men jag tror verkligen att Jenny skulle gilla det här så det måste du testa! Ja, Jenny H, det är dig jag syftar på. )
Mina föräldrar var mest chockade över att vi hade mat hemma. Nej, de läser inte min blogg. Och ja, de har bestämt sig redan för längesen för att jag inte kan laga mat. Och nej, de är inte speciellt intresserade av att ändra åsikt på den punkten. De är rätt envisa av sig. Jag fortsätter att vara duktig på att laga mat i smyg. Det blir enklast så.

I lördags var vi på Sjöfartsmuséet och tittade på fiskar. Inte så imponerande dock, jag hade fått för mig att akvariet där var mycket större. Men det är väl någon slags efterkonstruktion, sist jag var där var trots allt när vi var på klassresa i Göteborg i nian. Sen åt vi pizza på en liten restaurang och sen åkte vi hem och alla åt ännu mer. Jag och Pippen spelade mest dataspel förstås. Ätandet fick de andra stå för. Och så fick jag rosarandigt tyg från Balders Hage som min mamma ska sy gardiner av. Och på tal om Balders Hage så hittade jag en jättesöt prickig tillbringare där som jag ska inhandla så snart som möjligt. Prickiga saker kan man aldrig ha för många av.

Nu ska jag titta till maten och sen ska jag läsa bok hela kvällen. Det hinns inte med något kalas tyvärr. En bok på 772 sidor måste avklaras innan morgondagen. Hur kan de mena att vi ska läsa sex böcker i veckan? Det är förstås meningen att vi ska läsa 8 timmar om dagen, så då borde man ju hinna med. Och bli skelögd på köpet.

Sara Watkins - Will We Go

Kommentarer
Postat av: Jessica

Kul att tipset med cheddarsåsen gick hem, blir typ 100 % godare med creme fraiche i.



Lycka till med läsandet, det var inte nådigt vad sidor som ska hinnas med!

2009-05-11 @ 21:49:30
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Anonym

oh dear lord jag måste prova detta snarast!!!! Kom hem så vi kan ha tacosmys ihop nån gång!!! Jag är luspank så kommer ingenstans!

2009-05-13 @ 18:32:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0