Att nåt så nära kan vara så långt bort.

Jag behöver en paus från James Joyce. Jag och herr Joyce kommer inte överens för fem öre. Jag verkligen plågar mig igenom hans Odysseus, hans 772 sidor långa Odysseus som än så länge inte handlar om någonting. Den tilltalar mig verkligen inte alls. Så jag tar en paus och skriver av mig lite istället.

I söndags skickade jag hem mina föräldrar och min brorson och sen åkte jag hem och gjorde söndagsstek. Fast nej, det gjorde jag inte. Jag gjorde en söndagsgryta istället. Gryta, det är grejer det! Såhär såg grytan ut:



Lingongryta med kokt potatis

För 4 pers.

500 gr lövbiff
3 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 köttbuljongstärning
1 msk soja
½ dl lingonsylt

Strimla lövbiffen och bryn den i en stekpanna.
Vispa ihop grädde, vetemjöl, buljong, soja och lingonsylt i en gryta.
Låt koka upp under omrörning.
Lägg över köttet i såsen och låt koka ihop i ca 15 minuter.
 Servera med kokt potatis, lingonsylt, smörgåsgurka, grönsallad och morotsstavar. 

Jag vet. Kokt potatis igen. Nu har vi ätit våran ranson med kokt potatis för i år, två gånger på en vecka liksom! Och gott var det också. Jag börjar nästan bli lite husmanskostlig av mig. Egentligen tycker jag inte alls om lingonsylt (eller någon annan sylt heller, bara äppelmos) men att ha den i sås gick jättebra. Smörgåsgurka dessutom, det är ju alltid lika gott. Borde man inte kunna ha det till allt egentligen? Wok med smörgåsgurka, potatisgratäng med smörgåsgurka, kycklingsallad med smörgåsgurka...

Nu ska jag fortsätta bråka med Bloom och Stephen och de andra irländarna. Blä. Joyce. Vad är grejen?! Moneybrothers nya album däremot, det rekommenderas varmt. Vilken kille han är den där Anders. Om jag har kvar musiken i öronen medans jag läser så kanske boken blir bättre.

Moneybrother - Not That Old

Kommentarer
Postat av: Daniel

Så gött med lammgryta - en av mina favvisar!

2009-05-11 @ 23:57:26
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Annispannis



<3!



Ja när jag kommer så ska vi bara vara och så ska jag prata ur mig all skit så att du får sår i öronen! Och så ska vi leta bikini, solbrillor och skor!



JAG SAKNAR DIG!

2009-05-12 @ 12:11:49
Postat av: Elin

Hej Pernilla!

Jag och min sambo har planer på att flytta till Göteborg i höst, så nu behöver vi lite tips från någon som redan bor där nere:) Tänkte höra hur ni fixat lägenhet, hyrt/köpt eller andra hand/första hand? Har du tips på hemsidor om jobb och boende i Göteborg? Jättesnällt om du ville svara på mina frågor:) Tack på förhand! Kram E

2009-05-12 @ 15:01:04
URL: http://elinmariacalles.blogg.se/
Postat av: Jessica

Stackare, att behöva plåga sig igenom en bok som man inte alls gillar och inte vilken bok som helst utan en suuuupppeeeerlång en, det hade jag aldrig pallat.



Grytan ser iaf hur toppengod ut som helst.

2009-05-12 @ 22:30:06
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0