Sånt där är slöseri med tid...

Nu har jag varit dålig på matfronten igen, men det är faktiskt inte mitt fel. Men nu är det dags att komma ikapp, så nu kommer det att komma två stycken middagar på en gång. Först kommer Fredagens Middag:



Pajdeg:
125 gr margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
1 st gul paprika
1 st grön paprika
1 rödlök
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
ca 5 cm purjolök
2 dl mellanmjölk
1 dl pesto
3 ägg

Blanda ihop pajdegen, gärna i matberedare.
Linda sedan in pajdegen i plastfolie och lägg i kylen ca 30 minuter.
Skär grönsakerna i bitar, lägg i en ugnsäker form, ringla över olivolja och strö över salt och peppar.
Ställ in i mitten av ugnen i 20-30 minuter i 225 grader.
Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter samtidigt som du ugnssteker grönsakerna.
Vispa under tiden ihop ägg, mjölk och pesto i en skål.
När grönsakerna är färdiga, lägg dem i det förgräddade pajskalet,
häll över pestosmeten och grädda pajen i ca 30-40 minuter. Ät.

Pesto och paj. Hur bra kan det bli? Det bästa är att halva pajen ligger i små portionsbitar i frysen så att jag kan ta med mig en pajbit till lunch i skolan i morgon. Mmm. De andra barnen i klassen kommer att titta så avundsjukt på mig och jag kommer att skratta åt deras nyinköpa dyra lunch. Jajamensan. Det kan de gott ha! Köpa lunch sådär. Hmpf. Lika bra att vi tar itu med Lördagens Middag på en gång:



Vi bakade pizza här hemma och det här är min. Jag hade mozzarella, champinjoner, jalapeños och tomat på min. Vi fuskade faktiskt lite och köpte färdig pizzamix, men det får man göra när det är lördag och man ska ut på galej. Nu ska jag dricka te för nu har jag ont i huvudet. Läsa läxor borde jag göra också, och skriva ut mitt schema. Vi börjar med att dricka te, resten tar vi när det kommer.

Grandaddy - So You'll Aim Toward The Sky

Kommentarer
Postat av: Kalasgott

Men gud så god den där pajen låter! Måste bara testa! :-) Mums!!

2009-03-09 @ 20:53:41
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0