Precis som barn som drömmer kan vi drömma bort den här natten.

Jag vet inte om ni har sett ett Vänner-avsnitt där Rachel börjar på ett nytt jobb och upptäcker att hon är den enda som inte röker, och det är under rökpauserna som alla andra blir vänner, uppdrag delas ut och saker planeras. Så Rachel får inte göra någonting och lär inte känna någon av sina arbetskamrater eftersom hon inte röker. Det är jag i min klass. Jag är Rachel och min litteraturvetenskapsklass är arbetskamraterna.

Jag upptäckte häromveckan att alla i klassen helt plötsligt blivit kompisar, alla vet vad alla heter och de umgås hejvilt på fritiden. Jag vet vad ungefär 7 stycken i klassen heter, och jag umgås inte med någon av dem på fritiden. Så jag blev lite förbryllad. När blev alla vänner? Hur kom det sig att jag blev utanför denna gemytliga gemenskap? Sen insåg jag att hela klassen springer iväg på våra raster och går upp i rök. (Ursäkta ordvitsen, jag bor i Göteborg nu.) Ja, alla röker. Eller nej, hälften röker och den andra hälften dricker kaffe. Jag varken röker eller dricker kaffe, så när vi har rast springer jag varken ut och bekantar mig med folk genom att dra ner gift i lungorna eller lär känna folk i kön till caféterian för att få den dagliga dosen koffein och socker. Ja, för de äter godis i en mängd som får Willy Wonka att verka hälsosam också.

I det där Vänner-avsnittet som jag pratar om så börjar Rachel låtsas-röka för att få vara med. Är det så jag ska göra? Köpa chokladcigaretter och gå ut och prata om vad det nu är de pratar om? Synd då bara att jag är så känslig för cigarettrök att jag inte klarar av att stå bredvid en rökare ens, så den planen går i stöpet. Jag får alltså börja hänga med kaffedrickarna. Hälla coca-cola i en kaffemugg och låtsas att det är kaffe jag dricker. Lära mig namnen på alla de här människorna som ska ha fest i helgen och det fikas hit och filmkvällar här och där. Bli en i gänget liksom.

Men vilken halva av klassen ska jag välja? Ska jag låtsas att jag tog studenten i våras och att jag tycker det är skitcoolt att slösa alla pengar jag har på sprit och snus och sen äta en chipspåse till kvällsmat eftersom jag varken har råd att köpa eller kan laga mat? Eller ska jag vara med den djupa filosofiska svartklädda halvan och diskutera Dostojevskij trots att jag (ve och fasa!) inte ens läst Brott & Straff? Kanske får jag helt enkelt acceptera att jag blivit en ensamvarg. Jag lever lite efter Håkan Hellström-citatet: "Akta dig för människor, för människor gör en illa om de kan" nuförtiden. Och det är ju lite tragiskt att tänka så redan vid 24 års ålder. Men vad ska en stackars flicka göra, när hon varken röker eller dricker kaffe?

Josh Wink - What Used To Be Called Used To Be

Kommentarer
Postat av: Ann

ÅH! Sådär var det när jag också läste littvet! Hatar att alla ska röka, varför vill de äckla ner sina lungor med skiten? Och varför ska de dricka kaffe, kaffe som är så ÄCKLIGT fy! Jag blev endast kompisar med två i klassen. Och vi umgicks inte så mycket på fritiden. Och Brott & Straff fick vi ju läsa i A-kursen så det borde väl ni också få? Jag hörde att jag är bjuden till dig på göttigheter på söndag, men min fru kan ju inte gå med. Hon tyckte jag skulle gå ändå. Men då kanske Jimmy har ätit upp alla göttigheter så att det inte blir nåt kvar till mig. Rädd.

2009-03-21 @ 01:18:44
URL: http://www.derknackarsch.blogspot.com
Postat av: Annapanna

Men Bosse: det är ju skitballt att röka, visste du inte det? Apropå sånt så har det gått 8 veckor för mig, förutom när jag och Clara lekte rövare på min balkong innan vi gick på harrys. Men det var ändå en månad sen, jag är duktig jag! klappa mig på huvudet Och vet du vad: du kan ju käka en frukt eller nåt när dom andra dricker kaffe, hallåååå :D För vet du, man får faktiskt skägg av kaffe och du kan inte bli skäggiga damen! PUSS!

2009-03-21 @ 02:08:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0