Wok med lövbiff.

Just nu är jag så varm och proppmätt att jag knappt orkar skriva någonting. Hostar och harklar mig gör jag hela tiden också, har säkert börjat ärva min mammas allergi mot morötter. Här är i alla fall våran goda, och ganska heta, lördagsmiddag:



Wokad lövbiff med jasmineris

För 2 pers

Ca 300 gr lövbiff
250 gr wokgrönsaker
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk sambal oelek
ingefära

Strimla lövbiffen och purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
 Fräs detta i en wokpanna. Tillsätt wokgrönsakerna.
När allt är genomstekt tillsätt matlagningsgrädde och sambal oelek.
Smaka av med ingefära.
Låt puttra ihop i några minuter. Servera med jasmineris.

Det var riktigt gott, och rätt så starkt. Vill man ha det mildare så är det ju bara att ha i mindre sambal oelek. Annars blev det mest slöande igår. Det blir väl så när Jimmy jobbar helg och går upp halv fem på mornarna varje dag. Nu är han dock ledig i två dagar och tror att han ska få vila ut. Lycka till säger jag för imorgon kommer min mamma och pappa ner, och med sig i bagaget har de Alva, Märta och Pippen. Hoho. Det blir Liseberg och Universeum och ja. Utvilad går liksom inte riktigt ihop med den ekvationen.

Nu ska jag titta på Greek. Åh. Greek. Jag börjar misstänka att jag och Foppa är de enda i hela Sverige som tittar på Greek. Men det struntar jag i. Eran förlust liksom.

Morrissey - Hairdresser On Fire

Kommentarer
Postat av: hogie

Jag vet inte om ICA Focus är dyrt... För vi köpte bara massa "det är snart natten och vi måste äta något"-saker. Typ bananchips och sallad. Men du måste gå dit! Om inte så för alla chokladsorter som finns! Eller för att de är grymma på ekologiskt och rättvisemärkt. Gör't!

2009-07-19 @ 19:31:04
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0