Om himlen finns är jag förlorad.

Nu har jag nyss kommit hem från skolan och ätit lite paj som blev kvar från gårdagen. Onsdag har tydligen blivit pajdag här hemma. Det är bra, för då har man alltid några bitar kvar att sätta i sig till lunch nästa dag. Och eftersom jag glömde bort det igår så kommer här en Gårdagens Middag:

Couscouspaj.


Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl couscous
75 gr margarin
½ dl kesella

Fyllning:
2 st selleristjälkar
8 st salladslökar
1 grön paprika
1 röd chilifrukt
2 st chorizo extra hot
ca 150 gr kycklingfilé
10 st soltorkade tomater
15 stycken oliver fyllda med fetaost
2 tsk timjan
svartpeppar
riven ost
4 st ägg
2 dl kesella
½ dl mjölk


Blanda snabbt ihop pajdegen i matberedare. Baka sedan ut den i en pajform.
Ställ in i kylen att svalna medan fyllningen görs i ordning.
Hacka paprika och chilifrukt. Skiva sellerin, salladslökarna och chorizon. Fräs detta i kastrull eller djup stekpanna.
Hacka kycklingen, tomaterna och oliverna och blanda ner i fyllningen. Krydda.
Förbaka pajdegen i ugnen ca 10 minuter på 225 grader. Ha i fräset i pajformen. Täck med riven ost.
 Blanda ägg, kesella och mjölk och häll över pajen.
Grädda i ca 30 minuter på 200 grader tills pajen fått en fin färg. Ät.


Och ät, och ät. För gott som fan är det. Dock blir man verkligen mätt eftersom det är så mycket fyllning och dessutom couscous i pajdegen. Men mätt och lycklig är som bekant mottot. Nu är jag mätt och lite trött, men ska läsa både Hamlet och Vildanden medan Jimmy är ute ur huset på diverse ärenden. Det är bäst att passa på då. En annan sak jag måste passa på att göra är att åka på P&L i sommar. Håkans enda spelning på hela sommaren. Undrar just hur jag ska ha råd med detta... Nej. Nu läsa läxor. Sen diska. Vem är det som stökar till i våran lägenhet hela tiden?

The Damned - Under The Wheels

Kommentarer
Postat av: Katinka

Din fresterska! Pajen ser underbar ut. Shakespeare och Ibsen är likaså underbara!

2009-01-29 @ 17:57:43
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0