För många ramlande flickor ramlar förbi.

Vad är det med killar och vegetarisk mat? Tror varenda kille i hela världen att de kommer att dö av att äta vegetariskt? Min Storebror är livrädd för allt vad grönsaker heter, och om han själv fick välja skulle han leva på enbart blodiga biffar. En gång satt hela familjen och åt vegetarisk ostschnitzel, vilket Storebror inte visste om. Då han tog en andra portion berättade min mamma att det var quorn och inte kött i schnitzeln. Storebror fick något panikartat i blicken, sköt undan tallriken och började beklaga sig över hur äckligt det var. Vad är grejen?

Jimmy är inte långt efter. I morse frågade han vad vi skulle äta till middag idag.
- Potatismos... Svarade jag och dröjde medvetet med hela sanningen.
- Och?
- ... Kikärtsbiffar.
- Är det biffar garnerade med kikärtor eller biffar gjorda av kikärtor?
- Biffar gjorda av kikärtor...
- Uääääh!

Vi äter vegetariskt högst en gång i veckan, och det låter likadant nästan varje gång. Är det stenåldersmänniskan i dem som talar? UGH! MÅSTE! HA! MAMMUT! Nästa vecka tänker jag tvinga i honom vegetariskt varje dag.

Ja. Så Dagens Middag bestod alltså av potatismos och kikärtsbiffar, och jag glömde att ta en bild, men receptet på kikärtsbiffarna kan jag ju vara gullig och bjuda på.

Kikärtsbiffar

2 burkar kikärtor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4,5 msk ströbröd
3 äggulor
1 dl hackad persilja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
3 msk vatten

Skölj av kikärtorna noga, och mixa dem sedan i matberedare.
Hacka löken, pressa vitlöken och blanda sedan i dessa och resten av ingredienserna i matberedaren.
 Forma smeten till biffar. Vänd dem i vetemjöl, stek dem sedan på låg värme i olivolja.
Servera med potatismos.

Nu ska jag borsta tänderna och sova lite. Jag ska upp tidigt imorgon och fixa med saker. Sen kommer Hanna och Clara med tåget från Falun vid två, och sen börjar en helhelg med shopping, p3guld-galan, bastu och annat.

På tal om att få gäster, är jag den enda tjejen i världen som inte äger en hårfön eller en plattång? När Hakim och Maria var här över nyår frågade Maria om hon kunde få låna min hårfön. Ehm. Nej. För jag äger ingen. När Jimmys mamma och lillasyster var här så hände samma sak. Nu skrev Hanna till mig att hon tycker det är så skönt att hälsa på kompisar för då vet man att hårfön och alla såna grejer finns. Fast nej. Det gör det ju inte fick jag lov att upplysa henne om och har nu antagligen förstört hela hennes packning. Hoho. Jag har aldrig ens reflekterat över det här med hårfön förrän de senaste två veckorna. En hårfön alltså, måste man ha en sån?

Veronica Maggio - Nöjd

Kommentarer
Postat av: Katinka

Du är bäst med dina recept. Kommer ju in här titt som tätt och använder dig som kokbok.

2009-01-15 @ 22:16:48
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Hanna

haha ja om jag ska ha lugg i helgen så måste jag det :P nej då de finns plats i min väska! Finns de hjärterum så.. hahaha

2009-01-15 @ 22:26:51
Postat av: Saturnine

Haha, ja. Det är en bra fråga, jag köpte en men det var mest för att den var rosa. Sen använde jag den 3 gånger och nu hänger den bara i badrummet ;)

2009-01-15 @ 22:30:27
URL: http://saturnine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0