För det är så jag säger det.

Hemma hos oss firar vi inte Alla Hjärtans Dag. Mest för att jag har sagt till Jimmy att jag avskyr Alla Hjärtans Dag. Det gör jag också. Det är en kommersiell hittepå-högtid som affärsmännen slog sina huvuden ihop och importerade hit. De gjorde samma sak med Halloween för några år sedan, det är faktiskt sant. De bara bestämde att vi ska börja fira Halloween i Sverige också, tydligen gick det sisådär för det har gått ner i försäljningsiffror som bara den de senaste åren. Alla Hjärtans Dag däremot, det gick ni minsann på era lättlurade jävlar.

Vad är det för trams? En speciell dag för att visa varandra att vi tycker om varandra? Borde inte varje dag vara Alla Hjärtans Dag? Och så ska det skrytas. Hej och hå, vem har bästa pojkvännen, vem fick blomsterbud på jobbet? Vem fick finaste smycket? Vem fick dyraste middagen? Jag tror varenda tjej med pojkvän heter någonting som har med att göra vad de fått i present på sin status på Facebook just nu, jag överdriver inte ens tragiskt nog. Jag fick ingenting. Jag vill inte heller ha någonting. Jag vill mycket hellre ha en present eller blommor eller middag någon annan dag när det inte är påtvingat. Fast egentligen behöver jag ingenting sånt alls. Ingen köpe-kärlek här inte.

Värst är det kanske ändå när man är singel. Och kanske är det singlarna som borde få kärlek den här dagen istället för att tillsammans-folket bara ska tänka på sig själva. Jag vet, tillsammans-folket är ett egoistiskt folkslag. Jag har hört helt sjuka saker från tillsammans-folk på Alla Hjärtans Dag. Till exempel: "Jag skickade ingen Alla Hjärtans Dag-hälsning till dig eller Yoshi, men ni är ju ändå inte tillsammans med någon så det spelar ju ingen roll för er..." Just därför kanske vi behövde den Alla Hjärtans Dag-hälsningen. Man har faktiskt ett hjärta även om man är singel. Tro mig. Tillsammans-folket är som sagt ett konstigt folkslag. Det ska skrytas, det ska spenderas och det ska överflödas i kärlek. Allt för att köpmännen ska tjäna pengar. Och ni har gått på det. Allihopa.

Skryt. Spendera. Bada i hjärtströssel. Skicka dyra blommor. Ät hjärtformade bakelser. Ät dyra middagar. Smörj in er i rosa sockervadd. Men blanda för fan inte in mig i det. Jag tänker inte svara på era kedjesms, kedjemail och opersonliga låtsas-bry-er-om-hälsningar. Inte idag. Imorgon får ni hemskt gärna berätta för mig att ni tycker om mig, för då vet jag att ni menar det. Idag är allt bara hittepå, precis som hela den här fjantiga högtidsdagen.

Kommentarer
Postat av: Katinka

Idag är imorgon och jag tycker att du är en riktigt rolig tjej om jag får säga det nu.



Håller med annars. Här firas inget Alla Hjärtans Dag. Herregud, Sambo och jag minns inte ärligt talat hur länge vi varit ihop exakt - om det är 6 eller 7 år - så det finns ju ingen anledning att fira... haha...

2009-02-15 @ 11:55:18
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0