Sillprovning på Sjömagasinet.

Igår kväll var jag ju på sillprovning på Sjömagasinet. Det var inte dumt alls det. Till att börja med är restaurangen hur mysig som helst, det fanns öppen spis och bjälkar i taket och massa fina juldekorationer. Det kändes nästan som att man satt i en fjällstuga, eller hemma hos någon och åt. Eller på en after-ski, haha.

Jag kan ju erkänna att sillen inte är det som jag först kastar mig över på julbordet (ska vi vara helt ärliga så kastar jag mig inte direkt över julbord överhuvudtaget, det blir himla kladdigt och folk blir upprörda.), men jag kan ju alltid ändra mig. Det fanns över 20 olika sorters sill att testa, så visst kunde man lätt hitta en favorit. Det svåra var ju att inte blanda ihop alla sillsorterna på tallriken, vilket jag såklart lyckades med. Nu i efterhand har jag räknat ut att den sillen som jag tyckte allra bäst om var kaviarmatjesillen, konstigt eftersom jag inte tycker om kaviar, men den var salt och god. Som god tvåa kommer currysillen. Inte bara för att den var gul, utan även för att den var god.

Förutom sill testade jag också att äta ål, som mest smakade rökt, olika sorters strömming (ja, mamma, jag åt strömming och det var till och med gott!) och lax i massor. Det enda som jag tyckte mindre om var tomatsillen, den smakade makrill i tomatsås och det är jag inte så förtjust i. Men annars var det idel tummen upp.

Sällskapet var det inte heller något fel på, det visade sig när vi satt oss ner att jag satt mig vid Jennie som driver den fina bloggen Kalasgott, som jag ju brukar kika in på titt som tätt. Det är ju inte varje dag man får träffa andra matbloggare så det var jätteroligt. Jag fick också träffa Katja, som höll i trådarna tillsammans med Tastecasting, och dessutom driver bloggen Kaffekokarkokboken där hon lagar all mat i sin kaffekokare. Titta in där så får ni se nåt ni inte ser varje dag, det är ju inte alls som blir kallade "lite lätt efterbliven" av självaste Timo Räisänen liksom. Haha. Vi hade jätteroligt där vi satt och testade sill och diskuterade mat och bloggar och allt annat.

Lite bilder tog jag förstås, även om min lilla digitalkamera inte riktigt gör saker rättvisa. Den kändes sig lite felplacerad bland alla andra systemkameror, men nu mår den nog bra igen.





En himla massa sill, strömming och sallader fanns det.


Jag var ju tvungen att testa ålen.


Laxtartar


Det här skulle bli en fin bild på ljuskronan.


"Ta lax det är dy... Gott!"

Jag fick ju passa på att äta lax när jag hade chansen, är man sambo med en fiskhatare så blir det ju alldeles för sällan. Men nu så, ni fick jag ge rum för mitt lystmäte. Säger man så? Ja. Vi bestämmer det. Nu ska jag inte bli långrandig här. Det var en mycket trevlig kväll och jag är väldigt glad att jag fick gå på den här sillprovningen. Nu ska jag dricka te och titta på Glee.

Kommentarer
Postat av: katja

Hallå prinsessan!! Tack ska du ha! Jag ska fundera på pannkakstipset. Får testa det när datorn börjar bli gammal. ;)



Hoppas din kamera mår bättre idag. Du kan hälsa att jag tyckte den skötte sig galant.

2009-12-08 @ 16:57:17
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/
Postat av: carolina

herregud vilken fresting! jag älskar både lax och sill, smaarr! tartaren såg riktigt god ut =)

2009-12-08 @ 17:45:47
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: carolina

haha, snälla kan du inte kasta dig iår? jag kan också, om jag kastar mig över laxen på mitt bord tar du sillen? OK? ;

2009-12-08 @ 17:46:35
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Sandra drömkaka

Wow vilken supertant, två om dagen själv! att hon inte blev leds!! Eller ja jag skulle ju aldrig bli less på brownies i och för sig ;)

Men faktiskt då jag jobbade på ica maxi så var det en kille på typ 25 år som kom in varje dag o köpte 2 budapestbakelser, stooora men han var då spe han :P

2009-12-08 @ 21:49:52
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Karin/Rosa maränger

Ser väldigt gott ut!

2009-12-08 @ 22:36:15
URL: http://rosamaranger.blogg.se/
Postat av: Carro

Det lät som en mysig tillställning, men det där med Sill är inte riktigt min melodi =p Min mor köpte dock Thai sill ifrån Willys once, fullproppade med smakförstärkare säkerligen, men den gillade jag , haha ;P Lax är ju sjuuukt gott ! Gillar't :D

2009-12-08 @ 22:41:36
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: Jessica

Vilken härlig kväll du verkar ha haft. Måste ju säga att fisk inte tillhör min favoritmat, men jag tycker alltid det ser så himla gott ut.



Ha en bra dag!

2009-12-09 @ 09:08:06
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Tina

Hej! Och tack för trevligt sällskap på Sjömagasinet!! Och förövrigt så gillar jag också toast! Man ska inte förakta det enkla...!

ha en härlig dag, i vinterlandskapet! Tina (Kalasgott's mamma)

2009-12-14 @ 08:24:51
URL: http://tinasjostedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0