Han samlar drömmar i fickan.

Man tycker ju att om någon ska envisas med att spela musik så högt att det hörs i hela huset så borde den ju åtminstone spela musik som den slipper skämmas över. Det tycker inte våran granne. Han tycker tydligen att man ska ta de sämsta låtarna som finns och spela på hög volym. Inte ens så att det är ironiskt, utan bara pinsamt. Fast det är ju inte det värsta, det värsta är att låtarna han spelar sätter sig på hjärnan så att man kommer på sig själv med att gå och tralla på dem sen.

Igår pratade vi om maträtter som är lika goda att värma på som de är på själva tillagningsdagen, en sådan rätt åt vi i tisdags. Den var till och med ännu godare när jag åt den som lunchlåda på jobbet dagen efter än vad den var kvällen innan. Sån mat är bra och borde finnas mer av. Här är i alla fall receptet på gratängen vi åt i tisdags:



Quorn- & Auberginegratäng

För 4 pers.

300 gr quornfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ dl vitt vin
1 tsk honung
oregano
1 aubergine
vetemjöl
1 ägg
ströbröd
1 dl soltorkade tomater
3 msk färsk basilika
125 gr mozzarella
rivet citronskal
2 dl cremé fraiche
parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken och vitlöken. Fräs i en stor stekpanna tills de mjuknat.
Tillsätt de krossade tomater, vin, oregano och honung. Låt koka i ca 5 minuter.
Tillsätt quornfärs och låt koka i några minuter till.
Skär aubergine i ca 1 cm tjocka skivor, panera skivorna i vetemjöl, ägg och ströbröd.
Stek de panerade aubergineskivorna tills de blivit gyllenbruna.
Häll hälften av quornfärssåsen i botten på ugnsform, lägg på aubergineskivorna, soltorkad tomat,
basilika, resterande sås och mozzarella.
Strö över rivet citronskalet, bred över creme fraiche och riv sedan över parmesanost.
Gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Ät.

Det var det det. Och gott var det också. Och självklart kan man byta ut quornfärs mot köttfärs om man vill det. Nu måste jag lägga mig ner och ha en liten hjärtattack. Och läsa Jane Eyre, det är inget dåligt lördagsnöje det. Sämre kan man ju ha det.

Radiohead - Punchdrunk Lovesick Singalong

Kommentarer
Postat av: Jenny H

det här receptet ska jag prova!!!

2009-04-18 @ 22:52:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0