Om jag var 10 år yngre...

Om jag var 10 år yngre skulle jag vara 13 år och gå i sexan på Sågmyraskolan. Då skulle jag slippa sitta och ha hjärnan full av fjäll-, kust- och jordbrukslandskapsanalyser. Då skulle jag slippa sitta och vara trött för att jag måste jobba på den jobbiga avdelningen imorgon. ( "Kissa i din bajsblöja!" På repeat. )

Om jag var 10 år yngre skulle jag vara 13 år och gå i sexan på Sågmyraskolan. Jag gjorde inte en enda läxa på den tiden. Däremot hade jag en anti-Spice Girls klubb, satte upp protestlappar mot McDonalds över hela skolan, blev inkallad till rektorn var och varannan vecka och fick hemringningar om att jag var uppkäftig. Som barn var jag en rebellisk jävel. När jag gick i sexan fick min klass höra av vår lärare att vi var den värsta klass han haft under sina 27 år som lärare. När jag gick i sexan krossade min klass allt-som-allt 13 fönster på en termin, och inte en enda gång var det med flit. Konstigt nog.

Om jag var 10 år yngre skulle jag ha en liten crush på Lasse Bäckström, vara medlem i Popcorn Girls, tycka att Ronan Keating var snyggast i världen och tillbringa kvällarna i telefon med kusse Erik och Gaxieboy. Om jag var 10 år yngre skulle jag skriva gulliga romantiska små noveller till skoltidningen, klä mig bara i svart och tillbringa varenda helg i våran sommarstuga.

Det var längesen jag var 13 år. Men jag saknar mitt rebelliska jag. Jag saknar tjejen som var uppkäftig och hade en anti-Spice Girls klubb bara för att jävlas med resten av tjejerna i klassen. Jag saknar tjejen som hade galet vänstervridna åsikter utan att ens vara medveten om det. Jag saknar att vara 13 år och gå i sexan på Sågmyraskolan.

Nick Drake - Black Eyed Dog

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0