Vinden håller tal vid en hamburgerbar.

På plats i Sågmyra. Här finns det snö! Det kändes jättekonstigt för det var inte förrän i Grängesberg som det började bli lite snöigt och då kände jag att... Jo, lite julstämning finns det nog innerst inne. Jag har fortsatt bygga på den med att klä granen och slå in lite julklappar. Och satt upp en adventstake i mitt rum, eller gästrummet kanske det är nuförtiden. Jag har starka misstankar om att någon vid namn Pippen varit där och härjat då böckerna i min bokhylla fått sällskap av böcker som Sune Sockergryn och Snögubben Frasse Blir Konstnär. Det är bra, då har jag något att roa mig med ikväll. Om inte det räcker så finns det ju ett helt bibliotek på våningen under som har julstängt.

Annars har dagen varit full av konstigheter. Som att när jag sitter på tåget plötsligt hör ett vilt tutande och tittar ut genom fönstret, där utanför åker en mörkhyad man utklädd till tomte förbi på motorcykel och vinkar hysteriskt till hela tåget. Stor var han också, som John Coffey i Den Gröna Milen. Jag började fundera på om jag hallucinerade men de som satt framför mig på tåget började skratta hysteriskt så då vågade jag också börja skratta.

Den andra konstiga saken var jag visserligen ansvarig för själv. Storebror hämtade mig vid tåget och sen åkte vi till Pökmeh (Hemköp that is) för att han skulle köpa julklappspapper. När vi stod i kön till kassorna så tog jag upp en Nutty Crunch-bar och berättade för Storebror hur synd jag tycker det är att såna flingor inte finns i Sverige utan att det bara finns som godis. Och utan att reflektera över det stoppar jag hela godisbiten i munnen med plast och allt och börjar tugga. "Men vafan, lägg tillbaka den, du ska ju ändå inte köpa den! Du kan ju inte stoppa saker i munnen sådär!" Utbrast Storebror och först då inser jag att jag står och tuggar på en inplastad jävla Nutty Crunch-bar som jag inte ens ska köpa. Jag la tillbaka den. Och försökte ursäkta mig med att vi gör så i Göteborg.

Hemma hos mor och far fick jag lax, wiihoo! Jag ska passa på att leva på lax nu när jag har chansen. Jimmy tycker inte om fisk, så det kommer nog inte att bli så mycket sånt i fortsättningen. Så jag passar på att äta lax nu. Nu ska jag nog umgås med mina föräldrar, eller kanske göra nåt julgodis. Vi har ingenting i julgodis väg, och så går det ju inte att ha det. Det ska gudarna veta.

Oasis - Live Forever

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0