Havet kallar.

Jag avslutade ju inlägget igår med att nämna att Jimmy gjorde krusbärssorbet, och det var ju inte så dumt gjort av honom. Jag är ju egentligen inte så förtjust i krusbär, men när jag var uppe i Sågmyra plockade jag ändå några liter som jag tog med mig hem igen. Så fick Jimmy för sig att han skulle använda dem till att göra sorbet av, och så gjorde han lite sisåhär:
 
Krusbärssorbet
 
1 liter krusbär
ca 1 cm färsk riven ingefära
2½ dl socker
½ dl limejuice
 
Koka krusbären mjuka med en skvätt vatten, ingefära, socker och limejuice.
Passera genom en sil så att kärnor och skal försvinner.
Smaka eventuellt av smeten med mera socker, det blir väldigt syrligt.
Frys i ca 3-4 timmar tills smeten börjar frysa till lite.
Kör i glassmaskinen tills du har en bra sorbet-konsistens.
Låt stå i frysen några timmar till, gärna över natten, innan servering.
 
Ja, syrligt var det minsann. Men jag gillar ju syrliga saker, så för mig var det okej ändå. Och den där ingefära-biten i var verkligen pricken över i. Tänk vad han kan ändå, min fästman. Han gjorde kiwisorbet i fredags också. Desireé frågade mig för några veckor sen hur jag kunde veta att just Jimmy var den som jag ville vara ihop med hela livet och skaffa barn med, och ja, hela det här blogginlägget är väl ett alldeles utmärkt svar på den frågan. Krusbärssorbet. Kiwisorbet. Vad mer kan man begära? Han är duktig på att diska också!
 
Nu har jag förresten också fått "nya" blogg.se, cirka ett halvår senare än alla andra, så från och med nu kommer jag också att svara på kommentarer direkt här nedanför i kommentatorsfältet. Så nu vet ni det om ni har några frågor och funderingar. Det behöver inte vara frågor om varför Jimmy är världens bästa fästman, det kan vara andra frågor också. Till exempel om varför jag är världens bästa fästmö.
 
The Temper Trap - Rabbit Hole

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Bra av blogg.se att man får mail när någon svarat på ens kommentar. Det är ju sällan man tittar tillbaka på samma blogginlägg en gång till. Eller?!

Ska inte på lunchen på fredag. Kan inte lämna bort Oliver. Fick även inbjudan till nästa vecka men får se om jag kan fixa barnvakt. Ska du gå på något i samband med mässan nästa vecka?

Svar: kan inte Oliver vara med och provsmaka då, tror han skulle ha en del bra synpunkter faktiskt ;)
jag kollade lite på programmet över mässan och det var väl ingen föreläsning eller så som jag kände att jag var jättesugen på, men däremot är jag ju sugen på att gå på själva mässan så att säga :)
Pernilla

2012-08-27 @ 21:50:17
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Vilken klippa, den där Jimmy! Även om han inte vet vem jag är... ;) Hoppas dock med denna kommentar komma tillrätta med det... och som svar till honom, japp Amy har naanrecept på sin blogg!

Sorbet låter mycket gott och just med krusbär har jag nog aldrig smakat på... hang on to him!

Svar: testa krusbärssorbet, du kommer inte att ångra dig :)
Pernilla

2012-08-27 @ 21:58:11
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Ann

Det där med att diska är kanske den bästa pojkvänsegenskapen.

2012-08-27 @ 22:18:18
URL: http://www.tidensmelodi.se
Postat av: Malin

Har ju inte varit inne hos dig på hela sommaren :-( men jag gillar att Jimmy fortsätter att skämma bort dig med sorbet (och en massa annat gott?)
Hoppas allt är bra med er, tänker på dig och hoppas allt är bra med magen.
Kramar!

2012-08-28 @ 20:06:58
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Kim

Känner mig också tveksam till krusbär. Och physalis... annars gillar jag det mesta i fruktväg.

Smart där med "hur-vet-man-sorbet-tricket", det ska jag komma ihåg...

Svar: physalis tycker jag också är lite knepigt, ibland tycker jag att det är gott och ibland tycker jag inte om det alls. och krusbär är ju inte gott som bara bär, man måste nästan hitta på nåt med dem för att det ska bli gott...
Pernilla

2012-08-28 @ 21:39:14
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0