Sidan som går vidare har någon redan rivit av.

Nu blir det recept på bostongurka, utifall att någon av er skulle få Zlatan på besök inom den närmsta tiden. Nej. Nu ljuger jag. Det blir inte recept på bostongurka, men det blir recept på någonting som ser ut som bostongurka innan det är riktigt färdigt. Det blir såklart recept på den fina kiwisorbeten som Jimmy gjorde igår. Den var verkligen hur god som helst, så detta kan jag rekommendera varmt (eller nej, jag rekommenderar det kallt, varm sorbet är ju soppa, det går inte för sig).

Kiwisorbet

ca 4 portioner

2½ dl vatten
2 dl socker
4-5 st kiwis
en liten skvätt citronsaft

Koka upp vatten och socker till en simmig sockerlag.
Låt svalna helt och hållet.
Skala och mixa kiwis till en puré.
Blanda ner sockerlagen och citronsaft till en slät konsistens.
Kör i glassmaskinen ca 40 minuter, eller tills du fått den konsistens du vill ha.
Frys in sorbeten någon timme för extra bra konsistens.

Hur enkelt som helst, och jättegott! Slank ner som... Ja, jag vet inte vad. Nu undrar vi bara om det finns någon därute som sitter på ett sorbetrecept med lite mindre socker i? Det känns ju som att det borde gå att göra med mindre än 2 dl socker, eller? Fast vi orkar inte med massa konstigheter heller, så det får gärna vara enkelt också. Men annars så är jag inte den som är den som ställer massa omöjliga krav. Det skulle jag aldrig göra.

Nu ska jag titta på Pretty Little Liars och äta en chokladpralin. Jag har fortfarande kvar av finpralinerna som jag fick av Jimmy i födelsedagspresent. Den som spar han har! Men inte roligt.

Mattias Hellberg - Oh No

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Inte så där rakt av på en höft har vi något tips, men vi ska göra vårt bästa och hålla ögon och öron öppna.

2012-03-07 @ 20:27:07
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Låter ju farligt enkelt att slänga ihop. Min frys är nu proppfull så kylblocket till glassmaskinen får inte plats:(

2012-03-07 @ 21:28:35
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Malin

Tänkte just att det var en hel del socker, för annars så lät den ju liksom nästan "nyttig", sånt man kan äta med gott samvete... Hoppas du får en massa enkla, mindre sockriga recept som du sen delar med dig till oss (mig ;-) )!



Bara en pralin kvar?? Illa, hur klarade du kvällen sen när den efter 1 sek var slut? Inga chips? Ingen kaka? Men Pernilla då! ;-)



Kram

2012-03-08 @ 09:21:49
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Emmy

Här kommer två varianter.



Exotisk sorbet, 10-12 kulor.

300 g frusen exotisk frukt (jag tog färdig mix från frysdisken med mango, papaya och ananas)

ev. lite juice

inget socker behövs!



Mixa den frusna frukten till en slät puré. Tillsätt ev lite juice för att underlätta mixandet. Servera tillsammans med tex vit chokladmousse.



Flädersorbet, ca 8 kulor

4 dl konc. fläderblomssaft

1 dl vatten

1 dl vitt vin

1 stor äggvita



Blanda saft, vatten och vin och frys blandningen i ca 3 timmar. Rör igenom den frysta sorbetblandnigen den och vänd ner den hårt vispade äggvitan. Frys smeten åter och rör då och då under infrysningen. Rör om noga annars blir det ett lager saft i botten och på toppen äggvita. Skopa upp sorbeten vid servering. Jag serverade den på en bädd av mixade hallon.

2012-03-08 @ 13:52:26
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Alltså Emmy, den där flädersorbeten måste jag testa. Jag har försökt förut och totalt misslyckats, men det här är ett helt annat recept så det måste ju gå bra.



Kiwisorbet, hmm. Hade jag råkat gilla kiwi så hade jag nog testat den också.

2012-03-09 @ 09:01:56
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Charlotta

Vi gjorde en sjukt god blodapelsinsorbet förra året, men tror tyvärr att det var en del socker i den också. ska kolla och återkomma!

2012-03-13 @ 17:47:54
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0