Jag blir snart desperat av att leva i en stat uppbyggd av profit och bostadssegregation.

Hej kompisar! Hur är läget? Själv klagar jag inte, det är fredag, jag är ledig och solen skiner. Exakt nu gick den i moln bara för det, men jag klagar inte för det inte. För jag är ju inte den som klagar. (Skoja, älskar att klaga och tycka synd om mig själv. Mina favorithobbies näst efter att äta chips och dip faktiskt.) Vad har jag pysslat med sen senast då? Ja, jag har väl jobbat, badat massor i poolen, gullat med mina pelargoner, varit i Tidaholm och firat Michael och Sveriges födelsedag, ätit massa god mat och druckit en hel del fredagsdrinkar. 
 
Och eftersom det är fredag idag så tänkte jag att det var just fredagsdrink vi skulle prata om. Eller om det egentligen är en dessert, det är svårt att säga. Första gången jag hörde talas om ungefär den här drinken (efterrätten?) var för 300 år sen när Tina Nordström hade programmet Mat! på SVT. Då gjorde hon en efterrätt med sorbet och mousserande vin.
 
Helgen efter det programmet hade visats var det som vanligt fest hos Ellen och Linda i deras lägenhet på Järnet (det här utspelar sig alltså när jag gick på gymnasiet) och när de hade fest så hade också deras granne fest så de öppnade dörrarna så sprang man liksom emellan lägenheterna bäst man ville. Och så just denna helgen så gick grannen iväg på krogen och lät oss vara kvar i lägenheten ändå (pga man är inte så jävla smart när man är full). Så fick jag, Sandra, Desireé och Lina för oss att vi skulle göra den här efterrätten. Förutom det att vi hade varken sorbet eller bubbel, vi hade bara krossad choklad-glass och Smirnoff Ice, men det gick väl precis lika bra... Det blev faktiskt inte alls så gott som Tina Nordström sa att det skulle vara. Det var inte lika äckligt som den gången Johan Krig fick för sig att han skulle göra egen Bailey's och blandade O'boy med öl, men det var inte långt i från.
 
Förra helgen gjorde jag nåt liknande igen. Fast den här gången med citronsorbet och vodka. Det var godare, tro mig. 
 
Coupe Colonel
 
1 portion
 
2 kulor citronsorbet
2 cl vodka
 
Skopa upp sorbet i gulliga små skålar eller fina glas.
Häll över vodkan.
Ät upp!
 
Idag blir det ingen fredagsdrink då jag ska gå upp 04.30 imorgon bitti och jobba, men först: ledig dag! Ofelia har bestämt att vi ska hälsa på Jimmy på jobbet, så då får vi väl göra det då. Angående det där med att sponsra oss med 15.000 kronor till utemöbler på balkongen, det räcker med 8.900 kronor. Så varsågod att sponsra! Jag har swish också, så det är inga svårigheter. Puss på er!
 
Ed Sheeran - Thinking Out Loud
 
(för den är ju för himla skön att fulsjunga till. "So, honey, NOOOOOOOW take me into your loving arms" skriksjunger jag och Ofelia säger: "tyst mamma, sjung inte!" hm. jag har säkert nåt annat jag är bra på.)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hahaha roligt me minnen från järnet! Det verkar gottt det där, ska nog prova 😊

2016-06-17 @ 11:10:32
Postat av: Anonym

Det är Ellen alltså!

2016-06-17 @ 11:11:11
Postat av: Anonym

Det är Ellen alltså!

2016-06-17 @ 11:11:12
Postat av: None

Ellen

2016-06-17 @ 11:17:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0