Jag har varit över hela världen men har ingenstans att ta vägen.

För ungefär en månad sen var mina föräldrar och min Storebror här och hälsade på, vi åkte till Kungälv och turistade vid Bohus Fästning och shoppade loss i Bräckboden, strosade runt på stan och gjorde såna där saker som man gör när man har föräldrar på besök. Och så var det ju det här med maten, som jag nämnt tidigare så är mina föräldrar lite grann med mat så som andra människor beskriver att deras barn är. Så jag bestämde mig för att göra chipsgratäng, chips i mat liksom, what's not to like? 
-Chipsgratäng? Vad är det för nåt? Muttrade min pappa.
-Det är chips... 
-Och ostsås? Sa min Storebror.
-Ja, typ så... Sa jag.
-Det låter äckligt, sa min pappa.
Nu är det ju inte bara chips och ostsås, det är andra grejer i också. Och nu tänker jag berätta vad för er.
 
Chipsgratäng
 
4 portioner
 
300 gr quornbitar (eller 300 gr av nåt annat protein)
1 gul lök
1 burk kantareller (eller nån näve färska om du har)
tomater
300 gr chips
(välj fritt, men jag tycker att grovräfflade blir bäst, gärna med någon god smak)
2½ dl ostsås
riven ost
 
Börja med att marinera quornbitarna i några timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka löken.
Fräs lök, kantareller och quornbitarna i en stekpanna.
Smörj en gratängform och täck botten med chips.
Häll över det mesta av ostsåsen över chipsen.
Häll sedan över quornfräset.
Häll över resterande ostsås och täck med mer chips.
Skiva några tomater och lägg ovanpå, täck sedan med riven ost.
Gratinera i 15-20 minuter tills osten fått fin färg.
 
-Har du något recept på det här? Sa min pappa när vi börjat äta. 
Det gick tydligen bra att äta ändå. För det var ju kött i, sa han då. Mmm. Det var ju det. Inte. Men så länge man tror att det är kött så går det ju att äta. Det går givetvis att byta ut quorn mot något annat, vi har gjort den med fläskfilé en gång. Och då hade vi champinjoner istället för kantareller. Du kan göra lite som du själv vill, det är det som är så himla fint. Och så är det ju mat med chips i. Bara en sån sak. 
 
Annars så går jag på möten om min framtid, fortsätter att spraya ljusstakar, skrattar åt att min dotter ropar: "Foppa!" varje gång hon ser en hockeyspelare (ja, jag har lärt henne allt jag kan) och tänker onaturligt mycket på chokladbollar. Måste nog göra något åt det sistnämnda snart tror jag. Alla vet ju att det bästa sättet att bli av med en frestelse är att ge vika för den.
 
Marion - I Stopped Dancing

Kommentarer
Postat av: Charlotta

HAHAHAHAHAAAA!!!

2014-09-17 @ 08:13:03
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Charlotta

(Berättade du förresten för din pappa att det var quorn?!)

Svar: haha, samtalet efteråt gick ungefär som så att alla andra betonade ordet KÖTT väldigt mycket, min mamma frågade till exempel om det var dyrt med den sortens KÖTT osv. till slut muttrade min pappa: "JAJA! Eller vad det nu är då... Typ kött!"
Pernilla

2014-09-17 @ 08:13:30
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Emmelie

Haha, Typiskt pappor att vara skeptiska ;-)

Svar: haha, ja, det är helt klart svårare att få pappor att våga testa ny mat än barn ;)
Pernilla

2014-09-17 @ 19:40:20
URL: http://mildarabarber.blogg.se/
Postat av: Emmy

Ha ha... Jag känner igen den där skeptismen! Jag har aldrig smakat chipsgratäng. Vågar jag ens... Då tänker jag på mitt jag-kan-inte-sluta-äta-chips-när-jag-har-börjat-förhållande.

Svar: fast då är det ju bra att ha dem i en gratäng, så äter man dem tillsammans hela familjen och när gratängen är slut så är det liksom slut. istället för att ha en skål på bordet som det slutar med att man själv sitter med i knäet medan resten av familjen tittar förebrående på en...
Pernilla

2014-09-21 @ 13:16:08
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtensson kök

Vi köper det hela rakt av, både quorn och chips! Men visst är det alltid lika roligt när det går att överbevisa skeptiska personer, speciellt föräldrar, och ingår det god mat så är det väl bara en bonus:)

Kram på dej PPP

Svar: ingår det chips så kan det ju inte vara äckligt, det borde ju till och med föräldrar förstå tycker man!
Pernilla

2014-09-23 @ 16:36:51
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0