Vad jag borde göra är att ge dig en smäll på käften.

Ja, jag vet att det är tisdag och inte alls läge för några drinkar. Men jag tänkte som såhär, om jag bjuder på drinkrecept idag så hinner ni gå och köpa ingredienserna till den här drinken så kan ni också vara med på #flamingofredag denna veckan. Vad säger ni om det? Jo, jag vet, jag är så fruktansvärt snäll och omtänksam. Det blir precis lika komplicerat och jobbigt drinkrecept som senast, så stäng av musiken och allt annat som stör och koncentrera er nu:
 
Disaronno Ginger Ale
 
1 drink
 
4 cl disaronno
ginger ale
is
limeskiva
 
Fyll ett glas med is.
Häll över disaronno och ginger ale och rör om lite.
Garnera med en limeskiva.
 
"Det här är ju ingen drink, det är ju en grogg!" Sa Jimmy när jag blandade den. Tsss, tyckte jag, den innehåller ju is och limeskiva, då är det absolut en drink. Sen sa Jimmy inte så mycket mer för han tyckte att drinkgroggen var så god. Det gjorde jag med, fastän jag varken tycker om mandellikör eller ginger ale. Konstigt att det blir gott när man kombinerar det? Men ja, det blir det i alla fall. Nu måste vi leta fram lite fler drinkrecept som innehåller Disaronno, annars kommer den där flaskan att stå i barskåpet i damma tills Ofelia blandar häxblandningar på den.
 
Annars så har jag en tandoorigryta med fläskkarré på spisen som stått där och puttrat sen 08.30 imorse, det blir fint det tror jag. Och om någon timme ska jag åka och möta Martina som kommer med tåget för att hälsa på några dagar och sen kommer Evelina hit också och så ska vi äta upp tandoorigrytan. Inte illa för en vanlig sketen tisdag.
 
Neneh Cherry - My Bitch

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Bra tänkt med planeringen inför #flamingofredag. Sällan jag hinner hänga med på den biten då jag har ett tunt barskåp. Disaronno finns absolut inte där.

Den där grytan får du gärna dela med dig av. Köpte lite karré som jag vill göra något gott med.

Svar: det fanns inte i vårat heller så jag gick och köpte det. kände mig lite som en gammal tant med leopardtights. (känns som att såna dricker disaronno till kaffet efter maten.)
men ja, det var jättelätt. jag bara skar karrén i grytbitar och sen stekte jag det tillsammans med två finhackade vitlökar, garam masala, spiskummin och paprikapulver. sedan hällde jag över två burkar kokosmjölk och en påse sån där tandoori chicken spice mix från santa maria, sen lät jag det stå och småputtra i typ fem timmar tills köttet gick att dra isär med gaffel och så serverade jag det med naan, papadums, mango chutney, raita och grönsaker. svingott!
Pernilla

2013-09-03 @ 22:06:00
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Mandellikör finns, dock inte detta märket, och Ginger Ale gillas så vi tar väl och testar till helgen då. Fast det är ju lite dit... suck...

Kramar på dej PPP

Svar: mandellikör som mandellikör, tror jag? kan väl inte vara så stor skillnad, de smakar liksom... mandel. men nu är det ju snart fredag igen :D
kramar!
Pernilla

2013-09-16 @ 13:44:17
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Kim

Drink eller grogg - potato potato...
Jag gillar dina flamingofredagar! Alltid något nytt!

Svar: har man ansträngt sig så pass mycket så att det finns en limeskiva så är det ju helt klart en drink!
Pernilla

2013-09-25 @ 21:04:18
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0