De lyckades aldrig med att fånga den där noshörningen.

What the hockey? Först bloggar hon inte på tre veckor, sen bloggar hon plötsligt två dagar på raken. Ja, vad ska man säga. Jag är lite lurig på det viset, nu ska jag få er tillbaka hit med vackra ord och stora löften för att sedan lämna er i sticket när ni tror att vi har det som allra bäst. Eller så kom jag bara på att jag ju tycker att det är ganska roligt att skriva, så det är väl lika bra att hålla elden vid liv så länge det varar.
 
En annan anledning till att det inte har varit sådär jättelockande att blogga är att min kamera har börjat göra mer som den själv vill än som jag vill (det är något verkar vara smittsamt i vårat hushålle) och därför har bilderna jag tagit blivit lite mörka, lite skrälliga, lite suddiga. Lite sådär helt enkelt. Så idag får ni hålla till godo med en halvkass bild, men ett superbt recept. Jag tänkte att vi återgår till den där tandoori-grytan som fortfarande stod på spisen och puttrade för 3 veckor sen...
 
Tandoori Pork
(eller Indiskt Slams som min pappa skulle säga)
 
ca 1 kg fläskkarré
2 st vitlöksklyftor
paprikapulver
garam masala
spiskummin
2 burkar kokosmjölk
1 påse tandoori chicken spice mix
 
Tillbehör:
raita
papadums
naan
banan
nötter
mango chutney
gurksallad
 
Skär fläskkarrén i grytbitar.
Skala och finhacka vitlöken.
Bryn fläskbitarna tillsammans med vitlöken och krydda med paprikapulver,
garam masala och spiskummin efter behag.
När grytbitarna fått en fin färg häller du över kokosmjölken och tandoori-mixen.
Låt puttra på svag värme på spisen i ca 5 timmar tills köttet faller isär.
Servera med tillbehören.
Gurksalladen gör du på detta viset:
 
3 st tomater
1 gurka
½ kruka mynta
½ lime
 
Hacka tomaten och gurkan i ganska stora bitar
. Blanda med myntabladen och spruta över saften från ½ lime.
Låt stå i kylen någon timme innan servering.
 
Det var inte alls dumt det kan jag berätta. Släng ihop en sån här nästa gång du ska ha middagsgäster så lovar jag att du får idel glada miner. Och om du undrar varför jag börjat slänga mig med uttryck som mest används av 70-åriga historielärare så har jag faktiskt inget bra svar på det. Troligtvis har jag läst för mycket Game Of Thrones. Eller så har jag en 70-årig historielärare inneboende i min själ. Jag hoppas att han har tweedkavaj med armbågslappar och säger: "e-post" istället för mail.
 
Nine Inch Nails - Find My Way

Kommentarer
Postat av: Emmy

Det här ska jag absolut testa! Det är verkligen slowcook-tider nu!

Svar: gör det! det var så himla gott och plockigt!
Pernilla

2013-09-26 @ 21:51:09
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Plommonet

Indiskt slams alltså? Jag är ganska förtjust i "slams" aka. pulled pork och indiskt, men har inte ens tänkt på att kombinera ihop det. Håhå, det tänker jag göra nu!

Jag hade diskussionen huruvida man kan avsluta mail med "Väl mött" igår. Vi enades om att det visst går, men att skriva "Gå i frid" förmodligen inte är lika uppskattat! :P

Svar: jag vet! är så nöjd med att jag kom på den geniala kombon! ramlade över nåt recept där man egentligen skulle steka fläskkotletter i tandoori-mix, men hur kul är stekta fläskkotletter när det finns långkokt fläskkarré? precis!
haha, nej det låter liksom lite... fel med "gå i frid". häromdagen sa jag "väl bekomme" till en kompis, blicken jag fick då alltså...
Pernilla

2013-09-27 @ 18:43:27
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Vi slänger gärna en eller två vedklabbar på elden så att skrivarlustan och grytan håller i sej och kokar vidare! Att para ihop indiskt och draget kött är ju snudd på genialiskt, det måste vi ju testa i vårt kök också.
Kramar till dej, vem du nu än är...

Svar: jag vet! känner mig lite genialisk som "kom på det" faktiskt. (ungefär som när leila lindholm uppfann cupcakesen...)
Kramar!
Pernilla

2013-09-29 @ 17:46:04
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0