Tror du att du räcker till?!

Ibland är matbloggsvärlden verkligen liten. Som när jag häromdagen surfade runt lite innan jag skulle skriva ett blogginlägg och ser att Sofie bloggat om precis samma sak som jag tänkt blogga om den dagen. Visst hade jag kunnat blogga om det ändå, men det kändes lite konstigt så jag väntade lite med det. Nu tycker jag mig däremot ha väntat färdigt, och det är ju faktiskt inte alls säkert att vi har exakt samma läsekrets. Mina fastrar och kusiner och sånt kanske inte alls läser Sofies blogg, och det vore ju taskigt att undanhålla dem det här goda receptet. Dessutom gjorde vi ju inte exakt likadant heller, sådär typiskt matbloggar-aktigt måste man ju ändra liiiite. Mendet var faktiskt jättegott, och alldeles sådär lagom jobbigt. Så testa det vetja, cirkulerar det i matbloggsvärlden så är det gott. Det kan man faktiskt lita på.
 
Koreansk kyckling med mandusås
 
för 4 portioner
 
4 st kycklingfiléer
 
Mandusås:
1½ dl japansk soja
1 dl ljus sirap
2 msk ättiksprit
½-1 krm chilipulver
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrö
 
Grönsaker:
½ gurka
3 st morötter
1 burk böngroddar
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till såsen.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek i ugnen ca 25 minuter.
Vänd på kycklingen då och då och pensla då med hälften av mandusåsen.
Skala gurkan och morötterna och skär tunna strimlor med hjälp av potatisskalaren.
Skölj böngroddarna och blanda med gurkan, morötterna och resten av mandusåsen.
Servera kycklingen och grönsakerna med jasminris.
 
Det går säkert bra att göra med quornfiléer också. Grönsakerna blev riktigt goda på det här viset. Bra för mig som är lite trött på att äta samma gamla grönsallad varje dag. Varieringstips tack!
 
Nu är jag mest trött på folk. "Har du inget snällt att säga så håll käften!" Brukade min mamma säga till mig när jag var liten. Just nu känns det lite som att hon var den enda mamman som sa så till sina barn. Visst kan jag skriva här i min blogg att jag inte tycker om t.ex Swedish House Mafia, men jag skulle ju aldrig skriva till någon personligen på facebook om den uppdaterade sin status om att det skulle på SHM-konsert att den var dum i huvudet och borde skärpa sig. Den personen är ju glad över det, så då får den ju vara det även om inte jag kan förstå vad som är så bra med dem. Det har varit mycket såna kommentarer till mig på min facebook och instagram på sistone. Det blir liksom lite... Trist. Jag gillar inte att skaldjur heller, men jag skriver inte till någon som lägger upp en bild på skaldjur att den är äcklig. Gillar du inte så gilla helt enkelt inte.
 
Annars så har jag hunnit med att baka två kakor, storstäda hela lägenheten och ta en långpromenad idag. Det kanske är nåt fel på mig men jag blir alltid mycket effektivare när det ösregnar ute. Nu ska jag mumsa lite mellanmål. Om jag hittar nåt att mumsa på.
 
Steve Mason - A Lot Of Love

Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Ja ibland kan det bli rätt så lustigt utan att man pratat med varandra om det. Jag och tant Gul brukar blogga om liknande eller samma saker rätt så ofta... vi har väl en telepatisk länk till varandra eller något! Precis som jag skrev inne hos Sofie så är koreanskt rätt så inne nu... i och med att Jennie blev årets mästerkock och allt.

Svar: jag har inte ens tittat på mästerkocken så det där säger mig ingenting, men det känns väl som att koreanskt är rätt poppis. iaf sydkoreanskt då ;)
Pernilla

2013-04-18 @ 21:24:41
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Gillade också grönsakerna skarpt! Sallad är så tråkigt men vill gärna ha. Rivna morötter är inte jättegott till allt!

Svar: men pressgurka däremot ;) nej, jag har ju det problemet att jimmy nästan bara gillar isbergssallad och gurka också, blir inte så himla roliga sallader av det...
Pernilla

2013-04-18 @ 22:12:29
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Ann

Hoppas du inte blev ledsen för jag skrev att jag mådde illa av kladd-bilden!!! Om du blev ledsen för det så kan jag lägga upp en likadan bild på mig själv på min instagram för att gottgöra.

Svar: JAA! kan du inte göra det? det behöver inte vara med pumpapuré, det kan ju vara med fil, eller dip, chokladpudding... guacamole tror jag skulle göra sig väldigt bra på kladdbild!
Pernilla

2013-04-18 @ 22:28:58
URL: http://www.tidensmelodi.se
Postat av: ida munther

det där lät ju jättegott!

2013-05-09 @ 10:56:46
URL: http://iidaidas.blogg.se
Postat av: Julia.

Ser gott ut!

2013-05-09 @ 11:50:48
URL: http://juliasphotography.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0