Jag sjunger fram mina frågor men du har stulit alla svar.

Igår serverades det fredagsburgare här hemma, det är egentligen ingen större skillnad på fredagsburgare och vanliga hamburgare, mer än att fredagsburgaren serveras på fredagar. Igår såg den ut såhär och tillagades på detta viset:
 
Fredagsburgaren
 
4 st
 
ca 400 gr nötfärs
1 äggula
2 msk tomatpuré
1 msk brynt lök-fond
1 msk riven pepparot
½ tsk vitvinsvinäger
massor av persilja
en lagom mängd salt
ganska rejält med peppar
 
Blanda ihop alla ingredienserna.
Ställ in i kylen i ca 15 minuter.
Forma till 4 biffar.
Stek dem på svag värme tills de är genomstekta.
Servera med tillbehör som du gillar!
 
Ja. Jag kanske har snöat in lite på pepparrot för tillfället, men det blir ju sånt härligt riv av den! Funkar alldeles utmärkt i hamburgare också. Sen hade jag på lite av Hellmanns Majonnäs med smak av karamelliserad lök och det var inte tokigt alls, så det kan jag ju rekommendera som tillbehör till.
 
Igår kom jag på ännu ett ord som jag avskyr, jag har ju nämnt förut att vi här hemma inte säger att vi "unnar" oss saker, men ett annat ord jag avskyr är folk som säger att de "syndar" när de äter någonting de tycker att är gott. Att säga att man syndar när man äter nåt gott är som att säga att man syndar när man sover för att man är trött. Värst är ju LCHF-människorna. Hur tråkigt måste inte ens liv vara om man ser det som att man syndar när man äter pasta? Om jag skulle hinka i mig 10 mojitos och sen bada i en jacuzzi fylld med smält choklad tillsammans med hela svenska hockeylandslaget och sedan avsluta det hela med en orgie, då skulle jag nog se det som att jag har syndat. Men äta pasta, bröd eller potatis? Nej. Tycker du att det är att synda, då måste du fan komma ut lite oftare och skaffa dig lite livserfarenhet.
 
Nu tror jag minsann att jag ska hoppa ur pyjamasen och ta tag i den här dagen innan den tar slut.
 
Kasabian - By My Side

Kommentarer
Postat av: Anso

Haha mitt i prick Pernilla!

2012-09-08 @ 15:41:12
Postat av: sofie mumsfillibaba

Håller med! Unna sig ska man göra alltid. Synda...tja, det är ju inte bra. Har inte du som gravid hört "passa på" 3 miljarder gånger?! Ett ganska irriterande uttryck det också!
Köpte en pepparrot för ett tag sedan och de håller ju ganska länge och man använder ju lite. Bra tips att ha i burgare. Får kanske bli söndagsburgare?!

Svar: jaa, "passa på" ska man göra med allt, för sen när bebisen kommer är väl livet slut, eftersom barn inte är flyttbara eller anpassningsbara alls, eller?! ;P
Pernilla

2012-09-08 @ 19:37:21
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

WE LIKE!!! Jo, det där med orgien med landslaget är väl en synd, men om du nu vill hinka mojitos, bada jacuzzi med smält choklad så ska vi inte peka finger, vassego kör på! (Bara du kommer ihåg att ta med dig kameran!)

Svar: haha, det där med mojitosarna (mojitosen?!) är kanske lite dumt just nu förstås, men sen blir det ju fritt fram så då kanske jag syndar lite och gör slag i saken, hoho!
Pernilla

2012-09-08 @ 20:21:39
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

WORD min bloggvän!

Jag kan nog också använda mig av passa på ibland (Sofies kommentar) men jag menar inte så... ;)

Pepparrot är gott men används sällan hos oss... vet inte varför. Får väl passa på att äta det i veckan som kommer! ;)

Svar: fast det är ju skillnad på att "passa på" och "passa på", jag fick höra att jag skulle "passa på" att gå på riktiga restauranger nu för sen när man har barn blir det bara mcdonalds... helkonstigt ju, varför skulle inte barn vilja äta god mat?!
jag har också varit dålig på att använda pepparrot förut, men nu har jag börjat slänga i det både här och där!
Pernilla

2012-09-08 @ 22:40:05
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Blåbär

Haha mitt i prick! Jag sa ju det när vi fikade sist - LCHF hjärnor får inte det de vill ha och behöver och blir därför korkade. Tacka vet jag citroncheesecake och jordgubbsbakelse till lördagslunch.

Svar: och tråååkiga. jag tror jag ska börja säga att jag äter LCHF och fuska varje dag med kolhydrater, då blir ju liksom varje dag lite av ett busigt tillfälle där jag unnar mig och fuskar! eller så kör jag på den där B-dieten vi uppfann i vår ungdoms glada dagar :)
Pernilla

2012-09-08 @ 23:08:15
Postat av: Emmy

Ha ha... Du är så underbar! Jodå, jag unnar mig. Men det är mer att jag unnar mig att köpa dyrare mat (läs bättre råvaror) och att dricka bubbel i tid och otid. Unnar mig pasta det gör jag aldrig, det äter jag mest för att jag blir nedröstad av majoriteten här hemma. Annat är det med potatis det är finfina knölar det. Syndar gör jag nog aldrig när det gäller mat eftersom jag inte har några förbud. Då är det nog värre med de riktiga synderna...

Svar: haha, nej det är ju precis det jag menar. ska man "synda" ska man väl göra det ordentligt, och att äta pasta kan ju inte riktigt räknas för det ska ju mycket till för att det ska bli JÄTTEJÄTTEgott. och så blir ju lite rädd för dina "riktiga synder", har du någon hemlig kriminell sida som du inte vill berätta om?! ;)
Pernilla

2012-09-09 @ 00:57:01
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Kim

Du är så vis så vis. Du borde sitta i tv och säga det där. Du och Paolo Roberto. Jag skulle kolla!

Jag tänker mig också en uppföljare på Seven: Seven 2 - the LCHF way. Där Fettdoktorn Dahlqvist på löpande band dödar folk som äter bröd.

Svar: jag och paolo VS. fettdoktorn och hon den där Katrin Zytoblabla f.d Schulman i någon slags version av Hungergames kanske vore något?!
Pernilla

2012-09-09 @ 11:29:01
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Camilla Hansson

Klockrent! Så klockrent att jag vill citera dig på FB! Hänvisar till bloggen, så klart! Hoppas det är ok!

Svar: haha, det är absolut okej :)
Pernilla

2012-09-10 @ 13:22:26
Postat av: carolina

ÄLSKAR DIG.
//Din ständiga följeslagare i kampen för HCHF ;)

2012-09-12 @ 19:43:23
URL: http://acarolinas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0