Din tid är ute.

Titta! Jag har lagat mat idag. Och ätit den också. Helt fantastiskt. Det blev hemmagjorda köttbullar, potatis och grönpepparsås. Mitt bästa knep när det gäller hemmagjorda köttbullar är brynt lök-fond. Speciellt om man är som jag och absolut inte kan finhacka lök, mitt tålamod räcker liksom inte till så det blir alltid väldigt mycket större lökbitar än man vill ha i en köttbulle. Då tar man i en matsked brynt lök-fond istället, så får man ändå en len och fin köttebullesmet med smak av stekt lök. Hur bra som helst! Sen kanske jag borde lära mig att finhacka lök också, men jag har ju hela livet på mig.

Till efterrätt har Jimmy gjort kiwisorbet, men den har jag inte smakat på ännu så den får jag återkomma med en annan dag. Fint det där med glassmaskin, plötsligt är det Jimmy som står i köket och laborerar och fixar. Det är roligt att se. Speciellt när jag har varit urdålig på att baka på sistone, då är det bra att Jimmy tar lite ansvar och ser till att det finns massa godsaker här hemma. Kiwisorbet alltså, det ska bli spännande!

Markus Krunegård - Everybody Hurts

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Alla tiders med en leksak som dessutom producerar godsaker också. Och då menar i inte Jimmy utan glassmaskinen!



Kör löken i en mixer så slipper du hacka för hand, snabbt och smärtfritt, så länge fingrarna hålls ifrån skärbladen!

2012-03-06 @ 20:34:07
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Felicia

Gud så gott. Riktig husman är bland det bästa :D

2012-03-06 @ 21:19:54
URL: http://heywhatscooking.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du lär dej en hel del det är bra hemmagjorda köttbullar och sås det trodde jag inte du sulle göra.Det blir gott med en smak bit någon gång.Kram mor

2012-03-06 @ 22:22:11
Postat av: Malin

Hallå Pernilla?? Hacka lök är väl en baggis?? Nu när du snart är gift och mamma och allt så får du ju skärpa dig ;-)



Gott med glass hela tiden och kul att "maken" vaknat till liv och fixar den, bara han inte får för sig att "ta över" köket helt!!



Kram

2012-03-07 @ 11:03:07
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Nina

Å, vad gott! Husmanskost när den är på topp. Jag äter ju själv inte köttbullar men är den första att erkänna hur gott det är... Kiwisorbet äter jag inte heller (är allergisk) men i övrigt är jag som du vet för alla sorters glass...

2012-03-07 @ 13:39:14
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Jag är ju typ beroende av kiwi så jag ser fram emot resultatet.

Ett tips är att mixa eller riva löken. Då blir det fint serru!

2012-03-07 @ 15:44:04
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: anna

jag har inte kommit till det stadiet att jag har ätit ngt ännu, men det kommer väl förhoppningsvis.

2012-03-07 @ 16:27:34
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: malin

ett tips är att riva löken! :)

ps. jag gillar din blogg!

2012-03-07 @ 17:25:13
Postat av: Ann-Sofi Matsafari

Köttbullar! Åh! bland det bästa som finns faktiskt!Jag ser att du redan fått tipset på att riva löken men köp annars en lökhack en liten smidig grej som hackar löken åt dig:)

2012-03-07 @ 18:31:07
URL: http://www.matsafari.matmolnet.se
Postat av: felicia - fotokobran

hejsan, jag tänkte bara höra i fall du är intresserad av hur man hamnar på blogg.se's mest aktiva? :)

2012-03-07 @ 19:10:36
URL: http://fotokobran.se
Postat av: Kim

Jag har köpt brynt lök-fond, på din inrådan och använder den när helst jag kan, för jag tycker den är grym. Fast jag är en jävel på att hacka lök iofs (there, I said it).



Det låter som om jag också borde skaffa mig en glassmaskin, så jag får lite sällskap i köket. Fast annars brukar jag locka med vin. Funkar varje gång.

2012-03-08 @ 03:03:54
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Helena / Bara en kaka till

Brynt lökfond låter SJUKT smart!

2012-03-12 @ 22:00:20
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0