Och ingenting kan få dig att sluta dansa.
för 2 port
ca 300 gr fläskfilé
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk socker
kanel
paprikapulver
chilipulver
oregano
1 sötpotatis
olja
salt
peppar
125 gr tärnad mango
1 msk limesaft
1-2 tsk sambal oelek
persilja
Putsa och skiva fläskfilén.
Blanda vinäger, socker och kryddor till en marinad.
Häll över köttet och låt marinera i ca en halvtimme.
Stek sedan köttet på ganska låg värme tills det är genomstekt.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär sötpotatisen i bitar.
Lägg potatisen i en ugnsform, ringla över olja, salt och peppar.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Blanda mango med limesaft, sambal oelek och persilja.
Servera fläskfilén med sötpotatis, mangosalsan och en klick créme fraiche.
Annars har jag mest ägnat dagen åt att promenera och läsa bok. Inte samtidigt, men i omgångar. Först promenerade jag med mig själv och sen tvingade jag med Jimmy på en promenad också. Och på tal om promenader så får ni gärna tipsa om ni vet några fina sandaler/ballerinaskor som också är sköna att promenera i. Jag skulle nog behöva ha med mig några såna till Ungern känner jag, och med fina menar jag såklart att de ska vara prickiga, eller ha rosetter eller glitter på sig. Och att de gärna får stå nere i våran hall redan imorgon bitti eftersom jag hatar att shoppa. Tack på förhand!
Regina Spektor - Open
Lever i mina ecco-sandaler. Inte prickiga och inte så fula som de låter. Sköna!
Inte heller grillat i dag. Det suger att inte ha någon uteplats eller ens balkong sådana här sommardagar. Varit ute lite men varit inne o pysslat endel. Svider!
Mangosalsa låter precis som det jag vill ha till min nästa grillning. Så gott och fräscht och kanske med lite färsk chili.
Trevlig blogg! // Lena
Ojojoj vad gott :)
Nej nej, varför grilla. Grill känns... lite 2011, eller? Säger jag bara för att jag aldrig tar mig ut och grillar själv...
Jag har ju precis kommit över min "frukt-i-mat"fobi, så salsan snor jag, tack!
Salsa är så gott, jag har haft passionsfrukt i min mangosalsa vilket också kan rekommenderas.
Grilla gör vi rätt så ofta men inte idag :) Karibiskt lät som en bra variation tycker jag.
Mums, mangosalsa! Ja, vi kan ju inte grilla, så vår sommarmat är typ sallader, potatissallad & kött eller sushi ;-)
Jag skulle gott kunna låta locket vara på grillen en dag om jag får en sån här middag. De flesta envisas ju ändå med att grilla korv.