Du har fastnat någonstans mellan ditt hjärta och ditt huvud.

Eftersom en av mina bästa vänner Johanna fyller år idag så tänkte jag till hennes ära inleda det här blogginlägget med hennes standardreplik: "Alltså, ni fattar inte hur trött jag är!" För det är jag. Jag är så där trött så det gör ont i hela kroppen och jag skulle bara vilja ligga i sängen hela dagen. Eller varför inte resten av veckan. Ofelia var helt galen igår och skrek väl mest hela tiden från 16 - 23.30 såvida man inte bar på henne, och efter ett tag började hon skrika när man bar på henne också. Såna kvällar blir man ju helt knäpp i huvudet och det slutar oftast med att man gråter själv också i ren frustration. Jag hotade henne med att hon inte skulle få några julklappar men hon brydde sig liksom inte alls, så det var väl bara att fortsätta att bära och trösta då...
 
På något konstigt sätt lyckades jag i alla fall koka ihop en liten soppa att äta till middag bland allt gråtande och bärande. Ah, sakerna jag gör för att hålla mina bloggläsare vid glatt humör! Varsågoda!
 
Potatis- & palsternackssoppa med chilicheese-quesadillas
 
för 4 portioner
 
400 gr potatis
500 gr palsternacka
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/3 liter vatten
2 msk kycklingfond
timjan
1 burk kikärter (400 gr)
2 dl mjölk
salt
peppar
 
4 st tortillabröd
riven ost
finhackad jalapeños
 
Skala och skär potatis, palsternacka, lök och vitlök i bitar.
Fräs i smör i en stor kastrull i några minuter.
Häll över vatten, fond, timjan och kikärter.
Låt koka i 20-30 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
Tillsätt mjölken och låt soppan koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela ost och jalapeños på två av tortillabröden.
Stek dem i en torr teflonpanna.
Lägg på resterande tortillabröd som lock när osten börjar smälta.
Skär varje tortilla i fyra bitar och servera till soppan.
 
Receptet har jag hittat i ett gammalt nummer av Buffé och knappt byggt om alls faktiskt. Gott var det i alla fall, men palsternackssoppa brukar ju vara det. Jimmy var mest imponerad av quesadillasen (quesadillasarna?) och de var faktiskt också jäkligt goda. Nåt för tapasbordet!
 
Nu är ju klockan snart 12 så nu är det väl dags att sova middag, eller? I natt drömde jag att Henke Lundqvists mamma läste min blogg, så jag avslutade ett blogginlägg med att skriva hej till henne. Det kan ju ha varit en sanndröm. Hej Henke Lundqvists mamma! Isåfall.
 
The Babies - Baby

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Soppa är ju inte så dumt i denna kylan. Blir det här i kväll också. De där tillbehören gick hem här för ett tag sedan. Känns som att lura ett barn till att äta soppa om man har ett festligt tillbehör till:)

Svar: haha, ja man får ju ta till de knep som finns ;)
Pernilla

2012-12-06 @ 15:59:54
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Eleonore- jultävlingar!

Nam nam nam, den quesadillan låter riktigt god! Kanske jag ska prova, älskar ju jalapeños och ost :D

Svar: då borde du absolut testa den, hur gott som helst!
Pernilla

2012-12-06 @ 17:38:16
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: Nina

Å, fy, det är så jävligt att vara så där trött hela tiden. Och man går in i något slags tillstånd där man liksom inte kan se något slut på det hela. MEN, det kommer inte vara för alltid, jag lovar. Det kommer bli jobbigt igen förvisso men mellan varven kommer du få sova. Håll ut!

Svar: jag försöker verkligen komma ihåg det när det är som värst, att det är en övergående fas... fast det tröstar ju ändå inte så mycket när man är mitt uppe i det ;)
Pernilla

2012-12-06 @ 20:59:31
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Mårtenssons kök

Bra att du tänker på oss också, mitt i allt där i skönsången från dottern din! Det tackar vi för. Tillbehöret låter väldigt gott, passar ju till vilken soppa som helst ju. Något att lägga på minnet.

Ja vi passar väl också på att säga hej om hon nu skulle läsa hos dej. Hej!

Svar: ja, lägg det på minnet! jag är sugen på att göra det idag igen, det behöver ju inte vara tillbehör till soppa, det borde väl kunna vara tillbehör till kycklingschnitzel också?
Pernilla

2012-12-06 @ 21:28:45
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Ujanemej, inte kul. Jag tycker jag blir knäpp redan efter tio minuter av men-kära-söta-lilla-vän-nu-har-jag-testat-allt-vad-är-det-för-fel-skrikande, så ibland undrar man verkligen hur man tar sig igenom sådana dagar. Och så ställer du dig och lagar soppa?! All cred till dig!

Svar: jaaa, ibland vill man ju bara ställa sig och dunka huvudet i väggen när det är som värst.. och så försöker man verkligen med ALLT, men det är ju som att det enda som gäller är att vänta på att de ska däcka av ren trötthet...
Pernilla

2012-12-06 @ 22:39:43
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Henke Lundqvist mamma

Hej Pernilla! Jag har läst din blogg i flera år och har alltid önskat att du ska gifta dig med min lilla gulleponke Henrik.

SKÖJA. Det var bara jag. Hogie. Förlåt :(

Svar: Hej Henkes mamma!Ja, det var ju liksom min plan också men sen gick han ju och gifte sig med nån annan! Så tyyypiiiskt!
Pernilla

2012-12-07 @ 10:56:43
URL: http://hogieskill.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0