Det här är villkoren.

Nu ska vi snacka vin! Som jag ju skrev senast igår att är blä. Oftast är det ju faktiskt blä. Men vissa viner, som inte smakar vin är ju goda. För några veckor sen fick jag hem två vinflaskor från Kiviks Musteri. Det ena var ett Päronvin som ni ser på bilden här ovanför. Det fick agera fördrink på middagen jag bjöd på i torsdags, och så hällde jag i en liten liten skvätt fruktsoda så att det skulle bli lite bubbel i glasen. Vi hade det som sagt som fördrink, men det ska även passa till pärondesserter eller grönmögelost. Smaken då? Jo, det smakade ju som cider fast inte lika sötsliskigt. Så till och med jag fick i mig ett glas. 3.5/5 prickiga prickar blir betyget.

Det andra vinet var ett vin som heter Höstvin med smak av blåbär och tranbär. Helst ska det serveras väl kylt med lite lingon och blåbär i glaset som en liten aperitif innan maten. Jag försökte dricka det det precis som det är men gav upp efter bara två klunkar. Ingenting för mig alltså. Vinet gav jag istället till Robban, som tyckte det var hur gott som helst och satte i sig hela flaskan. Så om ni är såna som gillar rött vin så skulle ni säkert tycka om detta jättemycket. För mig blev det inget lyckat möte alls, men så är jag ju heller ingen vindrickare.

Vill ni köpa vinerna så finns de på Systembolaget och kostar mellan 60-70 kronor. Om jag vore ni skulle jag köpa päronvinet. Tror det skulle sitta himla fint till en ost- & kexkväll. Nu ska jag duscha och sen ska jag titta på första avsnittet av Pan Am som jag missade igår.

Pajama Club - Golden Child

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Päronvinet gillade vi skarpt, läskande och friskt. Höstvinet var också gott, passade ljuvlit till kittost, kanske det var det du skulle käkat till?



Pan-Am:) Hoppas du gillade det i alla fall:)

2011-10-17 @ 21:27:16
URL: http://martenssonskok.blogspot.com/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Åh, de här vinerna låter mycket mer som något för mig än... alla andra jag testat faktiskt! Tack för bra tips! (och ett nytt ord för övrigt, som du skrev i kommentaren till mig! Töliga! Det ska jag börja använda!) ;)

2011-10-17 @ 23:48:00
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Karin

Mumsigt!

2011-10-18 @ 06:25:48
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Malin

Haha, jag är tvärt om, ÄLSKAR rödvin men tycker inte om söta, sliskiga viner. Men jag är sån med fisk, tycker om fisk som inte smakar fisk. Knäppa vi är du och jag ;-)



Solen kom fram igår men det var kallt, idag ser det inte lika lovande ut men jag är nöjd så länge som jag slipper ert regn.



Kram

2011-10-18 @ 09:24:32
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Helena Ljunggren

Päronvin MÅSTE jag prova!

2011-10-18 @ 10:09:12
URL: http://www.helenaljunggren.com/
Postat av: Kim

Du får säkert höra detta ofta så jag behöver ju inte säga att: Vin är ju jättegott! (nu sa jag det ändå).



Hur var Pan Am? hur skötte sig Ricci?

2011-10-18 @ 19:36:19
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Höstvinet har jag inte testat ännu. Päronvinet kan jag tycka behöver lite bubblor om man ska ha det som sällskapsdryck. Lite för sött som det för min del. Men det passade mycket bra till ostbricka.

2011-10-19 @ 12:54:56
URL: http://remsansbistro.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0