Vi kan låtsas som ingenting, men vi ljuger för oss själva nu.

Nu har jag gått runt jättelänge och tjatat om en soppa som vi åt förra veckan, och med jättelänge menar jag såklart sen i torsdags då vi åt soppan. Men nu tycker jag allt att det är dags att dela med mig av receptet, för den var så god den här soppan. Len och mjuk var den också, mättande och fin. Jag tror jag är lite kär i soppan. Och kärlek växer ju om man delar med sig av den så nu får ni också ta del av en soppa att bli kär i:

Lins- och potatissoppa

För 4 portioner

1 purjolök
5-7 st mjöliga potatisar
1½ liter vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl röda linser
1-2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar

Strimla purjolöken och fräs den lätt i smör i en stor kastrull.
Skala och dela potatisen i bitar.
Tillsätt vatten, buljong och potatis.
Låt koka upp och tillsätt sedan linserna.
Låt koka tills potatisen mjuknat.
Mixa soppan slät.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Servera med ett gott bröd och en klick créme fraiche.

Den här soppan tycker jag gott att ni kan laga nästa gång ni vill ha en god soppa som värmer i novembermörkret. Eller vintermörkret överlag, november är ju faktiskt snart slut. Billig är den också, sånt är alltid ett plus!

Och tusen tack för alla fina ord och kommentarer jag fick igår. Det värmer ska ni veta! Idag känns det lite bättre, det är mycket min förkylning som spökar och aldrig vill varken bryta ut ordentligt eller ge med sig. Dessutom bor jag väldigt många timmar ifrån min familj och de flesta av mina närmaste och ibland tär det faktiskt fruktansvärt mycket på en att bara få träffa dem 1-2 gånger om året. Men idag har jag varit på jobbet, inte haft feberfrossa, inte mått illa och nu ska jag göra en liten efterrätt. Ibland får man bryta ihop och komma igen helt enkelt.

Ryan Adams - Do I Wait

Kommentarer
Postat av: Emmy

Men är det inte då man är som bäst, när man varit på botten och vänt?! Söt och bra på matlagning är du ju redan och frisk kommer du bli. Det är värre med familjeabstinensen. Det är ju inte direkt som när man får abstinens på chips och kan stilla suget kvickt...

2011-11-22 @ 21:50:39
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Ja du Pernilla (eller möjligen Roy), det är inte lätt att bo långt ifrån de nära och kära. Jag vet precis hur det är. Men att du saknar dem så mycket betyder ju bara att du står dem väldigt nära, och det är ju härligt! Skönt att idag har varit en bättre dag i alla fall.

2011-11-22 @ 21:53:02
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Malin

Man får absolut bryta ihop och komma igen. Det är jag mästare på. Att bryta ihop alltså. Och komma igen. Jo. Jag tror nästan det faktiskt. För jag har varit nere och krälat på botten, men nu känns det som att jag äntligen är på väg upp. HEJ! :) Och du, häng pååååå! :)

2011-11-22 @ 23:45:13
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: anna

åh lät gott! kanske man skulle prova :)

2011-11-23 @ 00:35:20
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Jag kan också bli helt kär i soppor ibland. Tycker att det är så förbaskat gott! Har så många på lager nu så det får gärna vara ruggigt väder hur länge som helst. Gör ofta soppa till lunch. Johan är inte lika förtjust!

2011-11-23 @ 15:56:45
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: carolina - med Lo:s syskon i magen.

jag tycker om att ibland gråta ut och bryta ihop, ger mig mer styrka sen!



soppan låter sjukt god ser verkligen fram emot att bli kär i den! har aaalltid en klick fraiche eller gräddfil i mina soppor :D

2011-11-23 @ 16:43:45
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Nina

Härligt att du mår lite bättre! Apropå ingenting så tänkte jag bara säga att jag verkligen gillar dina rubriksättningar! Igår satt jag och läste på din blogg när min man kikade över axeln. Hans första kommentar var också att han gillade dem! Bara så du vet=)

2011-11-23 @ 21:50:01
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Nina

Haha, jag gillar det konceptet med rubrikerna ännu mer, det är ju faktiskt ett sjukt snyggt samarbete du har med slumpen då=)!

2011-11-24 @ 23:50:52
URL: http://denvassastekniven.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0