Anti-psalm.

Idag har jag lagat superduper enkel och riktigt god mat. Egentligen var det mest såsen som var god, och det kan bero på att kombinationen getost och honung aldrig sitter fel. Det andra var ju mest vanlig mat, men såhär såg det ut i alla fall:

Köttfärsbiffar med rostad rotselleri och getostyoghurt

För 6 st biffar:
400 gr nötfärs
1 äggula
1 msk dijonsenap
salt
peppar

Getostyoghurt:
2 dl matyoghurt
100 gr getost
1 msk flytande honung
salt

Blanda ihop alla ingredienserna till biffarna och forma till sex biffar.
Stek dem på låg värme tills de är genomstekta.
Dela getosten i mindre bitar och kör i mixern med yoghurten till en slät sås.
Smaka av med honung och salt.
Servera biffarna med getostyoghurten, rostad rotselleri och en god sallad.

Jag har nyss fått lära mig att äggvita gör att färsen sväller, så om man slänger i ett helt ägg när man gör biffar/hamburgare så blir det rätt så runda bullar av det. Vilket jag märkt, om man däremot bara tar gulan i så håller sig biffarna platta och fina. Och var inte rädd för att slösa med dijonsenapen vetja, det är ju riktigt goda grejer!

Är det bara jag eller går den här veckan verkligen supersakta? Fastän att den bara har fyra arbetsdagar så känns den helt evighetslång. Idag har jag gått och trott att det är fredag hela dagen, sen insåg jag att det bara är onsdag och att jag måste gå upp tidigt imorgon igen och åka till jobbet. Visserligen bara halvdag, och sen är det fyra dagars ledigt så jag ska väl inte gnälla. Men ändå, superlång vecka. Varför?

Efter jag jobbat min halvdag imorgon så kommer mamma, pappa och Pippen ner och stannar över hela påskhelgen. Dessutom fyller min pappa 57 år imorgon, så då har jag ju en anledning att baka något tårtliknande. Inte för att jag brukar behöva en anledning, men det är ju alltid extra roligt när man har någon att bjuda fikat på. Nu gäller det bara att hålla tummarna för att det blir fint väder hela helgen, ibland tänker jag att om jag får höra ett enda "det regnar alltid i Göteborg"-skämt till så kommer jag att gå bärsärkagång med en motorsåg. Så, fint väder alltså, tack!

Alexander - Let's Win

Kommentarer
Postat av: Malin

MUMS! Speciellt getostyoughurten! Trist att maken tycker vi har ätit för mycket getost sista tiden, han har tröttnat lite... Vet du, jag tycker inte det är så himla gott med nötköttsbiffar, ja förutom på burger king typ, men hemma menar jag. Jag tar hellre blandfärs.

Men tack så kanonmycket för tipset med ägget, jag har ofta undrat varför mina biffar har poffat upp och blivit runda trots att jag plattat dom och tom gjort den där lilla fördjupningen i som Rachel Ray säger att man sak göra. Nu vet jag!

Kramar

2011-04-21 @ 06:39:11
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Ninni

Ge dom ett paraply om det regnar :) och vi vet ju att det regnar inte alls alltid i Göteborg. Skulle det regna så får du skylla på att de tog med sig det dåliga vädret ner. Du får ge dom en Glenn T-shirt annars så får dom något annat att tjata om ;)

2011-04-21 @ 10:34:08
Postat av: Emmy

Näe, kombinationen getost och honung är ju som sagt aldrig fel. Inte heller biffar och kall sås. Har vi det äter jag nästan bara biff och sås.

Glad Påsk! Håller tummarna för fint väder!

2011-04-22 @ 11:33:43
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Jasmine

Svar: Ja, att ha lov är riktigt härligt. Man behöver ha ledigt då och då.



Åh, jobbar du som förskolelärare? :)



Kram

2011-04-22 @ 15:51:45
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Moa - I väntan på liten

Mums va gott det ser ut!

2011-04-26 @ 10:55:00
URL: http://FUCKINGPOSERS.SE
Postat av: Klara

Det här verkar vara en helt galet härlig blogg! Räkna med att jag kikar in här fler gånger! :)

2011-04-26 @ 11:02:07
URL: http://lerkonst.blogg.se/
Postat av: Amanda

Men gud va hungrig jag börjar på att bli, haha! såg galet gott det där med! :D

2011-05-02 @ 17:32:11
URL: http://saraamandalantz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0