Du är det enda jag behöver komma ihåg.

Jag tycker att vi fortsätter på temat höst och sånt som hör därtill med långkok och äpplen. Även fast dagens långkok inte var ett sånt långt kok, men en gryta i alla fall.

Äppel - och kycklinggryta

För 3 portioner

3 kycklingfiléer
ca 100 gr rotselleri
1 gul lök
3-4 morötter
2 dl äppeljuice (utspädd)
1 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 äpple
persilja

Skala och tärna rotselleri och morot.
Skala och finhacka löken.
Tärna kycklingfiléerna.
Fräs detta i en stor gryta.
Tillsätt äppeljuice, vatten och kycklingbuljong.
Skär äpplet i bitar.
Tillsätt äpple och smaka av med persilja.
Låt koka under lock i ca 20 minuter.
Servera med potatismos.

Goda grejer. Potatismos är ju så himla gott. Varför äter vi inte potatismos oftare? Jag glömmer liksom bort att potatismos finns, fast det är så himla gott. Konstigt det där. Grytan var också god förstås. Höstig och god. Sen kan man ju fundera på varför jag går och köper äpplen när vi har hela trädgården full...

Annars har jag mest försökt ha en avslappnad och skön söndag här hemma. Det har gått sådär då Jimmy har en himla tråkig skoluppgift som han gör allt för att undvika. Det ska städas, diskas, bäddas rent och han föreslog till och med helt frivilligt att vi skulle ta en promenad. Sedan började han hitta alla möjliga fel i våran lägenhet som han måste laga. När han började gå igenom pappersåtervinningen och börja sortera den kände jag att det hade gått lite för långt. Så nu har jag bundit fast honom framför skolböckerna så jag kan få lite lugn och ro. Typ.

Nu ska jag fortsätta med min avslappnade och sköna söndag. Bäst att passa på medans Jimmy sitter snäll och lugn framför sin dator. Snart får han nog ett ryck och börjar kakla badrummet eller nåt.

A-Ha - I've Been Losing You

Kommentarer
Postat av: Malin

Det här låter gott, det måste vi prova. Jag glömmer inte mos men är gift med en som inte är överdrivet förtjust i det vilket jag är.

I helgen fick jag som jag ville ivf och gjorde ett mos med knaperstket bacon och färsk basilika i, DET är gott! Getost är en annan sak som är gott att ha i, tillsammans med bacon...

Hoppas Jimmy fick sin uppgift klar, fy vilken ångest det ger när man bara skjuter och skjuter på såna måsten, jag är likadan.



Haft en bra helg? Hoppas det, med god mat, godis och härligt väder. Det har vi haft.



Kram

2010-10-18 @ 07:37:33
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0