Slakt, Sofia Coppola och Thérèse Raquin.

Jag måste sluta titta på frågesportsprogram tror jag. Jag blir bara irriterad när de inte kan saker. Nyss satt jag och skrek: "SOFIA COPPOLA! Sofia Coppola för fan! MEN! SOFIA COPPOLA!" för mig själv framför teven i flera minuter, och blev jättetrött på tjejen i heta stolen som inte hörde mig. Slösa alla livlinor på den. Hmpf. Jag kunde visserligen inte matfrågan som kom direkt efter, som man kanske tycker att jag borde kunna. Men jag kunde Thérèse Raquin! Se, man lär sig allt lite grann av att läsa litteraturvetenskap. Nu läste vi visserligen den redan i gymnasiet, så det hade kanske ingenting med att jag läst litteraturvetenskap att göra.

Nu struntar vi i det och fokuserar på våran mumsiga fredagsmiddag:


Skogspanna med fläskfilé och kokt potatis

För 2 pers

ca 300 gr fläskfilé
1 gul lök
8 st färska champinjoner
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
1½ msk oxfond med rödvin
2 msk lingonsylt
timjan

Putsa fläskfilén och skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Skala och finhacka löken.
Kvarta champinjonerna.
Bryn lök och fläskfilé i en djup stekpanna.
Tillsätt champinjonerna.
När fläskfilén är genomstekt, häll över matlagningsgrädden.
Blanda ner soja, oxfond och lingonsylt.
Låt koka ihop i ca 10 minuter.
Smaka av med timjan.
Servera med kokt potatis och en god sallad.

Jojo. Man tackar. Det satt fint i magen. Speciellt som jag var jättehungrig och ilsken av mig. Jag blir sån när jag är hungrig. Riktigt farlig att umgås med när blodsockret är lågt alltså.

När vi var på väg hem från Hemköp idag så träffade vi Karin. Åååh, Karin! Karin är våran gamla hyresvärd som vi hyrde av i andra hand när vi bodde i Krokslätt. Hon är nog världens trevligaste människa. "Vad skönt att ni flyttat tillbaka hit, jag kände verkligen att... Ni ska inte bo därute!" Sa hon idag när vi träffade henne. Därute är alltså på Hisingen. Så kände jag också. Efter att vi mött henne var både jag och Jimmy ungefär 10 x gladare än innan, då jag som sagt var jättehungrig och Jimmy var jättetrött så vi gick mest och muttrade till varandra innan. Ja se Karin, hon piggar minsann upp!

Nu ska vi se på Amelie Från Montmartre, faktiskt Jimmy som har valt. Det trodde ni inte. Jag har aldrig sett den, konstigt nog. Jimmy har inte heller sett den, men det är inte lika konstigt för jag vet redan nu att han inte kommer att gilla den.

Me'Shell Ndegeocello - Bright Shiny Morning

Kommentarer
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

MIssade Coppolafrågan men kunde minsann Thérèse Raquin!! Inte många klassiker jag läst, men den har jag klämt!! Grotesk!!

2010-05-29 @ 21:24:40
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0