Får man vila nu?

Imorgon har jag sovmorgon! Jag behöver inte gå upp förrän kanske klockan nio ungefär. Lovely. I morse när jag vaknade tänkte jag: "Det är ju förjävligt att man ska behöva gå upp såhär tidigt en lördag!" Sen kom jag på att det bara är torsdag och att jag kommer att behöva gå upp tidigt i två dagar till. Det blev man ju inte direkt piggare av...

Torsdagen till ära så har vi ätit soppa. Får man äta någonting annat på torsdagar? Inte hemma hos oss i alla fall.


Kål och rotsakssoppa

För 4 portioner

550 gr frysta rotsaker
1 liten spetskål
3 potatisar
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
ca 300 gr kassler
svartpeppar
salt

Skala och tärna potatisen.
Strimla vitkålen.
Tärna kasslern.
Fräs de frysta rotsakerna och kasslern i en stor kastrull.
Tillsätt kål och potatis. Fräs i några minuter till.
Häll över vatten och grönsaksbuljong.
Koka tills rotsakerna är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott bröd.

Det var våran soppa denna veckan. Man blev väldigt mätt och så fick vi matlådor också. Det var bra det. Nu håller vi på och flyttpackar. Jag är helt klart sämst i hela världen på att flyttpacka.


Såhär såg det ut för ungefär ett halvår sedan när vi packade ihop i våran förra lägenhet. Då var jag sur som bara den för jag ville verkligen inte flytta därifrån. Nu är jag glad för nu vill jag verkligen flytta härifrån. Men det är faktiskt lika tråkigt att flyttpacka ändå. Jag är lika dålig på det fortfarande också, jag bara ställer alla sakerna på golvet och sen står jag och funderar på hur man gör när man packar.

Förresten! Ikväll på Kanal8 klockan 22.00 så är det premiär för Mauro & Pluras Kök. Jaha, tänker ni nu. Ännu ett himla matlagningsprogram. Men ikväll råkar det vara som så att de har toppengäster. Kolla in:

Håkan Hellström och Lena Ph. Min drömtrekant! Öh. Nej. Mina känslor för Håkan behöver vi väl knappast gå in på, men att jag har en liten crush på Lena Ph är kanske inte lika välkänt. Det har jag i alla fall. Jag tycker att Lena Ph är grymt snygg och jävligt rolig. Peace & Love 2006 så var Lena Ph den bästa konserten på hela festivalen. Missa inte det nu! Kanal8 klockan 22 ikväll!

Marina And The Diamonds - I Am Not A Robot

Kommentarer
Postat av: carolina

ja, flyttpackning suuger! börja i tid! jag började en månad innan när vi flyttade nu, och det blev min räddning :P flyttstädningen är ännu värre :p fy!

fan vad duktiga ni är som gör egen soppa!! pluspoäng =)

2010-03-05 @ 18:19:26
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0