Bechamel.
Har jag inte ätit idag. Inte ens varit i närheten av. Bechamelsås alltså. Nu fick jag lov att googla på bechamel och fick lära mig att det var Ludvig XIV's överhovmästare Louis de Bechamel som gett namn åt såsen. Fint. Då har jag lärt mig någonting nytt idag också. Och varför jag ens kom in på bechamel från början har jag ingen aning om. Då vi har ätit ännu en kycklingsallad till middag idag. Men det är ju för varmt för att äta någonting annat.
Matvetesallad med kyckling & chevré
För 2 portioner
2 portioner matvete
2 kycklingfiléer
½ påse blandad sallad
6 st cocktailtomater
1 liten rödlök
1 päron
120 gr chevré
en näve russin
25 gr pinjenötter
1 granatäpple
Koka matveten efter instruktioner på förpackningen.
Tärna kycklingen och stek den.
Finhacka rödlöken.
Halvera tomaterna och skär päronet i mindre bitar.
Blanda sallad, tomat, rödlök, päron och russin.
Blanda ner matvete och kycklingfilé.
Skär chevrén i mindre bitar och blanda ner.
Toppa med pinjenötter och granatäpple.
Chevré är ju helt sinnessjukt gott. Speciellt när den är lite halvsmält som den blev i denna salladen. Yumyum.
Förresten ljög jag igår när jag skrev att jag mådde bättre. Eller, jag mådde ju bättre just då. Men när jag vaknade i morse var det febrigt, snorigt och halsont igen. Så jag har tagit det lugnt som det bara går hela dagen. Klädde inte ens på mig förrän i tretiden. Man ska ta det lilla lugna när man är förkyld, då blir man frisk fortare. När jag väl klätt på mig tog jag tag i det där med plankan. Eller såg till att Jimmy kunde ta tag i det där med plankan genom att låna en såg av grannarna. Så när plankan blivit lagom lång så gjorde jag såhär med den:
The Pernice Brothers - The End Of Faith
Matvetesallad med kyckling & chevré
För 2 portioner
2 portioner matvete
2 kycklingfiléer
½ påse blandad sallad
6 st cocktailtomater
1 liten rödlök
1 päron
120 gr chevré
en näve russin
25 gr pinjenötter
1 granatäpple
Koka matveten efter instruktioner på förpackningen.
Tärna kycklingen och stek den.
Finhacka rödlöken.
Halvera tomaterna och skär päronet i mindre bitar.
Blanda sallad, tomat, rödlök, päron och russin.
Blanda ner matvete och kycklingfilé.
Skär chevrén i mindre bitar och blanda ner.
Toppa med pinjenötter och granatäpple.
Chevré är ju helt sinnessjukt gott. Speciellt när den är lite halvsmält som den blev i denna salladen. Yumyum.
Förresten ljög jag igår när jag skrev att jag mådde bättre. Eller, jag mådde ju bättre just då. Men när jag vaknade i morse var det febrigt, snorigt och halsont igen. Så jag har tagit det lugnt som det bara går hela dagen. Klädde inte ens på mig förrän i tretiden. Man ska ta det lilla lugna när man är förkyld, då blir man frisk fortare. När jag väl klätt på mig tog jag tag i det där med plankan. Eller såg till att Jimmy kunde ta tag i det där med plankan genom att låna en såg av grannarna. Så när plankan blivit lagom lång så gjorde jag såhär med den:
The Pernice Brothers - The End Of Faith
Kommentarer
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba
Vilken mumsig sallad! Ja, lite för varmt har det nästan varit för att äta idag...
Postat av: Malin.T
Visst är chevré supergott, till typ allt! Vi har precis ätit en kycklingssallad till lunch men med mozarella istället och fusilli med pesto, mums.
Trist att du inte mår bättre, du får försöka sova lite och inte hålla igång hela tiden ;-) Men plankan blev ju riktigt fin, speciellt med lite fina grejer på!
Kram Malin
Trackback