Onsdagskycklingen.
Kycklinggryta med morötter och basilika
För 2 port
2 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
Skala och finhacka vitlöken.
Skala och tärna morötterna.
Skär kycklingen i små bitar.
Stek kyckling, vitlök och morot i en gryta tills kycklingen fått färg.
Häll över vin och grädde och låt koka i ca 15 minuter.
Blanda ner balsamvinäger och strö över grovt hackad basilika.
Servera med ris och en sallad.
Amanda Jenssen - The Rebounder
Mmm... ser jättegott ut. Härliga recept du har! Själv så har idétorka när det gäller nya maträtter men blir inspirerad nu när jag kikar runt här :)
Helena
Haha, du är långt ifrån ensam. När jag fick reda på igår förmiddags att jag skulle jobba ett långpass på fredag började planeringen inför vad jag skulle äta för gott när jag kom hem ;) Det gör det liksom SÅÅ mycket godare om man "plågar" sig lite under veckan (okej, jag har ju ätit kakor och sådär förstås, men det är ju inte samma sak...) och känner sig värd nåt riktigt gott. Fast jag har så himla svårt för att bestämma mig. Det gäller ju att välja med omsorg ;D Har du fattat nåt beslut än?
Kul Pernilla, att du också är hisingsbo! Jag tyckte det var lite likt Coop Eriksberg på din film på tv-inlägget?
Kyckling är gott!