Ett hjärta av vanilj.

Så typiskt. Igår kände jag mig pigg och kry och sen inatt kom febern tillbaka. Jag låg och svettades som en gnu och drömde massor av konstiga feberdrömmar. Nu sitter jag med tofflor, tjocktröja och mössa på mig för att jag fryser så mycket och det enda som jag är sugen på är te. Men jag tvingade i mig lite yoghurt för att åtminstone orka med dagen. Sen fick jag för mig att jag skulle baka vaniljhjärtan. Dålig, dålig idé kände min kropp när jag börjat slänga ihop degen. Men men, har man börjat så får man avsluta det så med många vilopauser blev de till sist färdiga.


Vaniljhjärtan

ca 16 st

Botten:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
200 gr smör

Fyllning:
1½ dl grädde
1 äggula
2 tsk strösocker
1 msk potatismjöl
3 tsk vaniljsocker

Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker.
Finfördela smöret i blandningen.
Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i en halvtimme.
Blanda alla ingredienser till fyllningen utom vaniljsocker i en kastrull.
Sjud under omrörning tills krämen är tjock.
Låt krämen svalna och smaksätt den sedan med vaniljsocker.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj hjärtformarna.
Kavla ut degen till en ca 2 mm tjock deg.
Klä formarna med hälften av degen.
Fyll formarna med vaniljkräm och täck med resten av degen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Stjälp försiktigt upp kakorna medan de fortfarande är varma.
Låt dem svalna. Garnera med florsocker. Enjoy!

De blev väl sådär fina. Men det var ju mitt första försök och övning ger färdighet. Det svåraste med de här kakorna var ju faktiskt att hitta hjärtformar överhuvudtaget. Till sist hittade jag några på Verner & Verner i Nordstan, men det var ungefär fjärde gången jag var där och frågade efter dem då. Jag antar att de tröttnade på mitt tjat och tog i några för att få tyst på mig, haha.

Nu ska jag bara ta det lugnt och dricka te och äta ibumetin resten av dagen. Tur att det snöar ute så man inte ens behöver ha dåligt samvete över att man bara sitter inne och är sjuk. Dessutom har den nya säsongen av Greek börjat. Fina grejer det där. Lätt bästa serien som visas på teve just nu. Lätt!

Baron Feat. Lemmy Kilminster & Dave Lombardo - Stand By Me

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag mår åtminstone bättre än jag gjorde igår kväll men det säger väl kanske i och för sig inte så mycket för då låg jag mer eller mindre däckad. :P De ringde från jobbet för att höra om jag möjligtvis kunde komma in och jobba i morgon. Jag hann bara säga att jag antagligen hade feber så hade personen på andra sidan luren fattat beslutet åt mig. Skönt när man inte behöver fatta såna där beslut själv. Men det svider lite att missa värdefulla jobbtimmar. -.-



Ja, visst kunde de ha typ en glassbil som åker runt i hela landet så man får va med på såna där roliga saker. Eller så kunde dom ju faktiskt posta glassarna, det är ju tillräckligt kallt ute. ;)



Och du, vaniljhjärtan är ju smaaaarr! Äter jag på jobbet ibland. Älskar degen, älskar fyllningen... Ja, gott helt enkelt. Har heller aldrig gjort själv, vore ju kul att testa. Men lär va lite svårt att få tag på hjärtformar här också. Finns det några andra formar man kan ta månntro? Hela grejen med vaniljhjärtan försvinner visserligen, men vaniljbollar låter ju också gott ;D



Jag dricker ju inte te särskilt ofta annars, men när jag har ont i halsen är det i princip det jag lever på. Fick ju lite olika lyxigare tesorter av några kompisar när jag fyllde år som jag får passa på att testa nu :) Idag har jag inte fått i mig värst mycket alls än så länge, dagens craving är dock naturgodis. Hoppas m&p ska handla sen. :P



Men är det inte lite fint ändå, att vi är sjuka båda två? Oj, avslutar med ett rim, vajjert! Kram :)

2010-01-26 @ 15:21:04
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Helena S - Bara en kaka till

Respect på egna vaniljhjärtan! Det har jag aldrig gjort. Men jag är duktig på att äta dem! :-)

2010-01-26 @ 16:03:40
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Mim

Måste bara fråga, varifrån kommer kakfatet? Har letat efter ett kakfat i gammaldags stil i tusen år utan resultat...

2010-01-26 @ 16:05:12
Postat av: Vanilla Sky (Jennie)

Hej! Första gången jag kikar in här och blev glatt överraskad:) Redan vid vaniljhjärtana var jag fast, mina favvokakaor!

Jättefin blogg du har och vad duktig du var i tv-inslaget:) Jag har världens scenskräck och skulle nog lagt mig ner å dö, haha! Men du gjorde ett riktigt bra jobb :)

2010-01-26 @ 20:29:34
URL: http://vanillaskykitchen.blogspot.com
Postat av: åsa - hello sugar!

nämen stackare som blivit sjuuuk!!! och ändå ställer du dig och bakar, det är tappert! dina vaniljhjärtan ser i alla fall superfina och goda ut tycker jag!!



men jag läser ju att du varit i tv på kommentaren här ovan! såååå kul, grattis grattis grattis!! nu måste jag ju bara leta reda på det inlägget på din blogg, har ju inte haft tid att vara inne här på år och dar!!!



stor kram och krya på dig!!

2010-01-26 @ 21:06:27
URL: http://hellosugar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0