Att vara sjuk är överskattat.

Nu har jag praktiskt taget legat till sängs sen i fredags eftermiddag och nu är jag trött på det, så nu tänker jag sitta upp ett tag trots att jag känner att jag egentligen borde ligga ner. Jag skrev ju i fredags att jag hade blivit väldigt förkyld, men då var jag ändå pigg i huvudet. Medans jag fortfarande var pigg i huvudet så hann jag med att laga en fredagsmiddag. Efter fredagsmiddagen gick det utför, men den var väldigt god!


Fläskfilé i ananas- och passionssås


För 2 pers

ca 300 gr fläskfilé
ca 150 gr ananas i bitar + spad
1 röd chilifrukt
2 passionsfrukter
2 msk honung

Skär fläskfilén i tunna skivor. Fräs dem i en djup panna.
Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Häll av spadet från ananasbitarna, spara spadet!
Ta ur köttet ur pannan och stek på chili och ananas i några minuter.
Dela och gröp ur passionsfrukten.
Häll passionsfrukt, honung och ananasspad i stekpannan.
Lägg ner fläskfilén och låt koka tillsammans i ca 10 minuter.
Servera med bulgur eller ris och en sallad.

Trots den dåliga bildkvalitén så var det väldigt gott. Lite åt det sötsura hållet, med en varning för passionsfruktskärnorna. Är man inte beredd så kan det vara lite obehagligt att få en sån mitt i en tugga. Men absolut en rätt vi kommer att äta flera gånger.

Efter middagen gick det som sagt utför, då slutade jag vara pigg i huvudet och var inte ens sugen på chipsen som vi köpt(!) och natten till lördagen var det bara feberfeber och huvudvärk. Så det var bara att ringa och sjukskriva sig i lördagsmorse. Sen har jag legat och knarkat ibumetin, druckit te och snörvlat. Jag har fobi för nässpray, det är verkligen något av det värsta jag vet. Jag har inte använt det på säkert tio år, sen igår övertygade Jimmy mig om det inte alls var så farligt som jag bestämt mig för. Fy fabian, vilken lögn! För det första är det asäckligt att spruta upp någonting i näsan, och sen när man väl har gjort det så gör det så ont att man bara vill gråta. "Det är bara för att du inte är van!" Säger Jimmy då, men jag vill då tamejtusan inte vänja mig vid någonting som gör sådär ont heller. Huu. Då är jag hellre snorig!

När man är sjuk hinner man med att se på filmer man velat se länge, det är en positiv sak. Igår såg jag 500 Days Of Summer. Ååååh, se den. Se den om ni är som jag och älskar filmer som egentligen inte handlar om någonting men som är fullproppad med bra musik och där ni känner igen er i huvudrollens knäppa tankar. Jag älskar mest scenen där han känner sig bäst i hela världen och allting blir som en musikal. Näst mest älskar jag Zooey Deschanels kläder.

Nu ska jag återgå till sängen. Jag hade en vision om att äta en smörgås, men jag känner ingen smak och då är det så fruktansvärt tråkigt att äta saker. Så det blir sängen igen.

Martha Wainwright - C'est á Hambourg

Kommentarer
Postat av: Malin

Nej fy va trist! Krya på dig! :* Och jag håller med om att det gör vansinnigt ont att ta nässpray. Fast jag måste nästan alltid ta det om jag blir sådär riktigt förkyld, annars får jag ingen luft och kan inte sova. När det gäller att äta när jag är sjuk är jag antingen eller. Ja, alltså, antingen måste jag äta HELA tiden för att det kliar och gör ont i halsen, eller så äter jag absolut noll och ingenting. Är man riktigt förkyld smakar ju inte maten sådär jättemycket va. Gurka är typ det enda som smakar som vanligt, alltså nästan ingenting ;P Annars brukar min medicin bestå av hinkvis med te, massor av tidningar och x antal hekto godis. Och frisk har jag ju blivit!



Tror själv att jag är på väg att bli sjuk. Tog en varm dusch nyss och när jag kom ut såg jag att de hade ringt från jobbet och lämnat ett mobilsvar. Ville att jag skulle jobba i charken i morgon, men jag hade ju redan en tid i kassan och drömtiden dessutom, bara 10-15. Förberedde ett litet tal innan jag ringde, att jag skulle lägga fram att jag kände mig krasslig och gärna tog den tiden jag redan hade eftersom det var lagom många timmar för nån som är hängig. Inte helt oväntat så gick det inte alls som planerat. "Jaha, har du redan en tid. Men det här är fler timmar och det är ju bra!" sa personen i luren och jag hörde mig själv svara jätteglatt att självklart var det mycket bättre så. Inte ett ord om att jag kände mig dålig fick jag ur mig. Vore ju ironiskt om jag måste ringa och sjukanmäla mig i morgon och inte kunna jobba alls :P Hej & hå vad jag svamlar på. Snäll som jag är tänkte jag att du skulle få nåt att läsa nu när du är sjuk. ;)



Oh, den filmen har min storebror pratat om. Han är lite smygkär i Zooey nämligen och sa att det var en alldeles förträffligt mysig film med bra musik. Jag får helt enkelt ta och se den.



And again: krya på dig!

2010-01-24 @ 16:01:36
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: I

Jag tycker om dig blogg så jag lägger en länk till den från min blogg, så att jag själv smidigt kommer in till din när jag behöver ett nytt recept för kvällens middag! Jag hoppas det är okej. Jag har faktiskt ett gott recept på svampsoppa på min blogg idag, din blogg har inspirerat mig!

Kram kram /Ida

2010-01-24 @ 17:15:18
URL: http://idamlundberg.blogg.se/
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Stackars dig som är sjuk! Vill man inte ens ha chips, då är det illa alltså. Jag kan skära mig blodig utan att min mamma blinkar, men en gång ville jag inte äta upp min paj när vi var och fikade, och då blev hon genuint orolig och började fråga ifall jag var olycklig, hade problem eller något annat. Men pajen var helt enkelt inte god, bara.



Jag var i Göteborg i helgen, så nu har jag varit på Balders Hage! Himla hyvens affär! Jag shoppade loss därinne! :-

2010-01-24 @ 19:14:21
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0