Jag gillar inte kisen, kisen är inte skön.

Jag har av någon outgrundlig anledning börjat följa Mästarnas Mästare. Ja, jag som är så himla sportintresserad liksom. Hade inte ens hört hälften av de där namnen innan jag började titta på det. Så nu har jag insett att jag återigen missat att födas med någon gen som tydligen resten av Sverige har. Nämligen den genen som gör att man gillar Patrik Sjöberg. Jag tror det är samma gen som gör att man gillar Zlatan, för honom tål jag nämligen inte heller. Jag tycker inte alls det är roligt när människor springer runt och är arroganta, hånfulla och skrytsamma och så fort det går dåligt för dem i en tävling är det alla andras fel.

Jag tycker om ödmjukhet. Jag tycker till exempel om när någon reporter säger till Foppa att han är världens bästa hockeyspelare och han tittar ner i golvet och säger: "Näeeej, men det är väl hela laget som hjälps åt liksom..." Eller när några tjejer står och storgråter när de träffar Håkan Hellström och säger att det är den bästa dagen i hela deras liv och han blir helt generad och svamlar fram att: "Nej men tjejer, det var väl ingenting särskilt, jag är ju bara jag..." Sånt tycker jag om. Inte drygskåp som Sjöberg. Skicka hem honom!

Fast nu var det ju inte alls det jag skulle skriva om. Jag skulle berätta för er om våran soppa vi åt idag. För den var god. Jag åt till och med upp. Det var några dagar sen sist nu. Jag har blivit dålig på att äta. Men nu så, nu börjar det likna någonting igen.


Tortellinisoppa

För 4 port

2 msk vetemjöl
2 msk kallt vatten
1½ liter grönsaksbuljong
250 gr färsk tortellini
2 dl cremé fraiche
1 dl riven ost
salt
grovmalen svartpeppar
timjan
gräslök

Rör ut vetemjöl i kallt vatten i en kastrull.
Häll över grönsaksbuljongen och låt koka upp.
Häll i tortellinin och koka efter anvisningar på förpackningen.
Ta av kastrullen från plattan och blanda ner créme fraiche och ost.
Smaka av med kryddorna.
Servera med ett gott bröd.

Det här receptet hittade jag på arlas hemsida. Fast jag gjorde om det en del, och så måste jag bara skriva en sak jag funderar på. Förstår inte folk att även om det inte står med några kryddor så kan man krydda själv? Måste de följa ett recept till punkt och pricka? "Det smakar ingenting!" Eh. Nej. Krydda lite mer då? Hur svårt kan det vara? Vad är det för fel på folk? Ursäkta. Jag är lite bitter idag. Förutom en dagligen stigande 25-årskris så har jag också ägnat 3 timmar idag åt att rengöra ugnen. Den är fortfarande inte helt ren. Sånt kan göra en lite bitter. Eller ganska så mycket bitter.

Musee Mecanique - Sleeping In Our Clothes

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag gillar inte Patrik Sjöberg. Inte alls faktiskt. Tycker verkligen att han är dryg. Jobbigt dryg. Zlatan däremot tycker jag om. Han säger ju allt med glimten i ögat, det är det jag gillar. Sjöberg däremot, han är verkligen dryg på riktigt. Och har alltid varit.



Och det här med att krydda. Jag håller verkligen med! Antar att du sett olika kommentarer och liknande på Arlas hemsida? Har kikat på några recet där och en del kommentarer är ju helt åt helvete, rent ut sagt. Som du säger, smakar det inget så kryddar man själv. Svårare än så är det ju inte. :P



Åh, alkoholen har jag också glömt hemma ett antal gånger. Jag tror det är som du säger; att det liksom är så självklart att man ska ha med sig det att man flyttar fokus till andra mindre viktiga saker och så glöms det där superviktiga bort när det blir lite stressigt. Brukar lägga viktiga saker vid mobilen, den glömmer jag sällan. :)

2010-02-09 @ 22:29:04
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Ser gott ut!!



Ut m sjöberg!! Så dryg!!

2010-02-10 @ 11:22:46
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Jessica

Aha, det här låter som en vegsoppa som kan bli användbar =).



Städa ugnen är inget kul oftast blir den aldrig helt ren ju =(



Ha en bra kväll!

2010-02-10 @ 17:56:33
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Jag håller med dig om kryddfolket. Våga krydda, liksom! Och om man nu hatar en krydda kan man faktiskt byta ut den mot en annan.



Tortellinin och teriyakin ser för övrigt hyvens ut.

2010-02-10 @ 21:51:57
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0