Jag minns när musiken var ärlig och oskyldig.

Idag är jag lite gladare än igår. Lite. Jag vet inte vad det är för fel. Jag känner mig så rastlös. Samtidigt som jag inte har någon direkt lust att göra någonting alls. Hur går det ihop? Man tycker ju att humöret åtminstone kunde ta och bestämma sig för... Ett humör. Då blir det ju lite lättare att bestämma sig för vad det är som är fel och sedan göra någonting åt det. Nu känns det mest: "Jaha, jag är uttråkad, eller nej fan jag är trött och orkar inte göra någonting, fast det är himla tråkigt att inte göra någonting, men vad det är skönt att bara sitta här med en kopp te och inte ha några måsten." Nåja. Jag är åtminstone glad i mitt schizofrena humör, det är väl huvudsaken.

Igår hade jag fläskfiléfredag. Det gillar jag. Såpass mycket att jag slängde mig över tallriken och började äta och sedan kom på att jag glömt att fota den. Så ni får helt enkelt se en halvt uppäten portion, men det kan ju vara fint att se det är det perspektivet också som omväxling.


Fläskfilé och bacon i vitvinssky med klyftpotatis och majscréme


För 2 portioner

1 pkt bacon (125 gr)
ca 400 gr fläskfilé
4 st salladslökar
rosmarin
timjan
1 dl vitt vin
3½ dl vatten
2 msk kalvfond

Majscréme:
1 dl majskorn
1 tsk citronjuice
2 tsk stark senap
salt
2½ dl matlagningsyoghurt

Strimla baconet och fräs det i en stekpanna.
Lägg ur baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Skär fläskfilén i skivor. Strimla salladslöken.
Bryn fläskfilén tillsammans med salladslöken i djup stekpanna.
Krydda med rosmarin och timjan.
Häll över vin, vatten och kalvfond.
Låt puttra i ca 15 minuter.
Toppa med bacon strax innan servering.
Mixa majs, citronjuice och senap till majscrémen i en mixer.
Mixa till en slät smet och blanda sedan med yoghurt.
Smaka av med salt.
Servera fläskfilén med majscréme, klyftpotatis och en god sallad.

Jag hittade receptet på tasteline från början, sen byggde jag om det lite. Det var gott. Men jag avskyr klyftpotatis utan skal för de bara fastnar i ugnsformen och blir mos istället för klyftpotatis. Dessutom är det mycket krispigare med skal. Jag gillar potatisskal, det är till exempel det godaste med bakpotatis. Ja. Jag är medveten om att det inte är riktigt normalt. Men det kan inte hjälpas.

Nu ska jag sy ihop en klänning, sen ska jag gå till Systembolaget och köpa mig en vinare och supa bort mina bekymmer. Eller något liknande.

Klashnekoff - Get It Too

(det kan ju vara det faktum att jag lyssnar på hiphop som gör mig förvirrad. mitt lilla pophjärta hänger inte med. de sjunger för snabbt. eller sjunger gör de ju inte ens. det är nog det som är problemet.)

Kommentarer
Postat av: Malin

Ja, tur är väl att du trots allt är på bra humör ;-) Maten låter mumsig, ska laga två fläskfilégratänger nu i veckan så jag kanska får vänta tills nästa vecka men DÅ ska jag prova den.

Köp något gott vin, typ Villa Puccini, finns ingen anledning att supa bort sina bekymmer med något äckligt ;-)

Kram Malin

2010-08-14 @ 16:05:47
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Malin

Lät ju inte alls fel det där. Allt med bacon är ju i och för sig gott ;D

2010-08-15 @ 04:01:09
URL: http://getiton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0