Om att nörda husmanskost.

I tisdags nördade vi husmanskost. Riktigt rejält. Man blir himla mätt av husmanskost. Men jag antar att det är det som är meningen med det. Det kan vara gräddsåsen som gör det. Det hörs ju på namnet. Gräddsås. Ja, inte går man då hungrig av något sådant inte. Nu börjar det!



Köttfärslimpa med kokt potatis, champinjoner och gräddsås

För 4 portioner

ca 500 gr köttfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
1 ägg
½ hackad lök
grovmalen svartpeppar
ca 100 gr färskost med smak av vitlök & örter

Sätt ugnen på 200g grader.
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk.
Låt stå och svälla cirka 5 minuter.
Blanda sedan ner färsen, ägg, lök och svartpeppar.
Platta ut till en ca 20x30 cm rektangel. Bred på färskosten.
Rulla ihop till en limpa. Lägg i en ugnsfast form.
Sätt in i mitten av ugnen ca 50 minuter.
Stek hela champinjoner i smör.
Servera köttfärs limpan med champinjonerna,
kokt potatis, gräddsås och en sallad.

Jodå. Fint ska det vara, annars får det vara. Idag har jag blivit road på jobbet av två knasiga killar som satt på våran uteservering hela dagen. De köpte en stor kanelkrans och satt sedan och bjöd folk som gick förbi på bullar. Lite längre fram på dagen gick de hem, hämtade lunchlådor, köpte läsk och satt där och lunchade. Jag fick vara smakråd om allt möjligt från deras frisyrer till vad de skulle fika. Men roligast var nog ändå när en budkille kom och skulle leverera saker till någon i huset, då killarna fick se att han hade ett flak öl i bilen frågade de om de fick köpa den. Det fick de, så hade de plötsligt ett flak öl och bjöd budkillen på en bulle som tack. Det är fint det här med vår och solsken, folk blir så mycket gladare. Och då är folk ändå sjukt glada och trevliga i den här stan jämt!

Det kliar på mina kinder för jag och Evelina har ätit chili cheez crunchez. Jag tror det är syntetchili jag är allergisk mot. Chilipulver kanske. Inte färsk chili utan torkad. Det ska undersökas. Nu ska jag sova.

Lisa O Piu - Cinnamon Sea

Kommentarer
Postat av: I

Kakan blev så god så jag till och med vågade bjuda svärföräldrarna :) Och Hanna tycke mycket om den! Men glasyren var svår att till, blev så torr och klumpig, men men, fick ut den till slut. Har du något tips?



26 och 27 har jag besök tyvärr. Det här blev svårt. Vi får hålla det öppet och höra efter om två veckor igen då kanske. På valborg på fredag eller lördag funderar vi på att grilla på Ramberget, du/ni får gärna vara med!

2010-04-15 @ 10:04:46
URL: http://idamlundberg.blogg.se/
Postat av: charlotta

åh, vad gott! när jag äter vadsomhelstsomärhusmanskost (typ köttbullar eller köttfärslimpa) är det ett måste att ha pressgurka till, sjukt gott!

2010-04-15 @ 10:26:02
URL: http://www.bagelsochblabar.se
Postat av: Bingo

Spela bingo på nätet istället för att laga mat :P Mer spänning och man kan få massor av gratiserbjudanden!

2010-04-15 @ 15:50:21
URL: http://xn--bingo-p-ntet-ocbl.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0